MEB el yazısı kararını değiştiriyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenin tercihine bıraktığı el yazısı kararında değişikliğe gidiyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenin tercihine bıraktığı el yazısı kararında değişikliğe gidiyor. Bu yıl sadece öğretmenlerin yüzde 5'inin el yazısını tercih etmesi ve aynı okulda farklı uygulamaların sorunlara neden olması üzerine yazı konusunda "Okul içinde birlik" zorunluluğu getiriliyor. Bakanlığın illere gönderdiği genelgeye göre, ilkokul birinci sınıfta yazı konusunda kararı artık "okul zümreleri" verecek. Yeni uygulama gelecek öğretim yapılında başlayacak.

Bakanlık, 12 yıl okullarda zorunlu olan el yazısı ile okuma-yazma modelini kaldırmıştı. Taslak müfredatlar askıya çıktığında Türkçe'ye gelen 5 bin 76 görüşten yüzde 99.3'ünde "bitişik eğik yazının kaldırılması" talebi yer almıştı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, geçen yıl mayıs ayında yapılan "İlk Okuma ve Yazma Öğretimi Bilgilendirme" toplantısında, eğik yazı dayatmasını kaldırdıklarını ilan etmişti.

TERCİH ÖĞRETMENE BIRAKILMIŞTI

Haziran ayında ise el yazısı kararı öğretmenin tercihine bırakılmıştı. Öğretim programında, "Ses esaslı ilk okuma yazma öğretimi" benimsenmiş ve ilk okuma yazma öğretiminin dik temel harf ya da birleşik eğik harflerle yapılmasına karar verilmişti. Bu yıl öğretmenlerden dik temel harfler ile mi yoksa el yazısıyla mı eğitim vermek istedikleri sorulmuş ve tercihler doğrultusunda eğitim materyalleri öğretmenlere gönderilmişti.

SADECE YÜZDE 5'İ EL YAZISINI SEÇTİ

Hürriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre; tercihin öğretmene bırakılması, sahada sorun yaşanmasına neden oldu. Aynı okulda farklı yazı türlerinin seçilmesi, hem öğretmenler için hem de öğrenciler için zorlukları da beraberinde getirdi. Yan yana iki ayrı birinci sınıfta farklı yazı stilleri uygulandı, bakanlık sınıflara farklı öğretim programları ve kitaplar gönderdi. İlk uygulamada öğretmenlerin yüzde 95'i dik temel harfleri seçerken sadece yüzde 5'i el yazısını tercih etti.

16 Şub 2018 - 11:50 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.