MEB Yöneticilik Sınavında "Hazırlık Kitabı" Mağduriyeti

MEB Yöneticilik Sınavı (EKYS), Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı arasında imzalanan Protokol uyarınca ÖSYM tarafından 21 Nisan 2019 tarihinde 50 il merkezinde yapılacak.

MEB Yöneticilik Sınavı (EKYS), Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı arasında imzalanan Protokol uyarınca ÖSYM tarafından 21 Nisan 2019 tarihinde 50 il merkezinde yapılacak.

Sınavda adaylara çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan bir test uygulanacak. Sınavın cevaplama süresi 150 dakika olacak.

Adaylara yardımcı olmak amacıyla ÖSYM Başkanlığınca "ÖRNEK SORULAR" hazırlanmıştır. Sınav konuları ve testteki ağırlıklarına ilişkin ayrıntılı bilgiye ve örnek sorulara aşağıdaki bağlantılardan erişilebilir.

Sınav Konuları ve Testteki Ağırlıkları

Örnek Sorular

BASKIN SINAV!

MEB'in sınav yapacağı belli idi. Ancak sınav içeriğinde yapılan düzenlemeler, sonrasında kısa sürede sınavın ilan edilmesine karşın, sınav içeriği ve kapsamı net olarak ancak 28 Şubat 2019 tarihinde açıklanmıştır.

Yani, sınavın yapılacağı tarih olan 21 Nisan 2019'a ancak 50 gün kala detaylar belli olmuştur.

YAYINEVLERİNİN ÇOĞU "SINIFTA KALDI"

MEB Yöneticilik Sınavı (EKYS) için hazırlıklar aylar öncesinden başlamıştı. Ancak; sınavın ÖSYM tarafından yapılması ve sınav konularında yapılan önemli değişiklikler yayınevilerini hazırlıksız yakaladı.

Bir çok yayınevi (maalesef) eski içerikleri neredeyse sadece kapağını değiştirerek piyasaya alel acele sürdü.

MEB YÖNETİCİ ADAYLARI MAĞDUR OLDU

MEB Yöneticilik sınavına hazırlık yapan yönetici adayları mağdur oldu.

Şöyle ki; piyasada yer alan kitaplar 80-100 TL civarında. Sınavın erken yapılması, adayları hızlı bir şekilde kaynak kitap almaya yönlendirdi. İlk çıkan ve aslında piyasada çok güçlü ve bilinen markalar bile yukarıda yer verdiğimiz hataya düştü.

Sınav konularını kapsamayan bir çok gereksiz bilgi, yaklaşık 1000 sayfayı bulan bu kitapların içerisinde yer aldı.

Sınava hazırlık kitaplarını eline alan adaylar adeta şok oldu.

Kitap içeriklerinin önemli bir bölümünün sınav kapsamında yer almadığı gibi; kitaplarda yer alan sorular, ÖSYM tarafından açıklanan örnek sorunların yanından bile geçmiyordu.

Öyle ki; sanki 10 yılın öncesindeki konu ve sorular olduğu gibi, sadece kapağı değiştirilerek piyasaya sunulmuştu.

YENİ KİTAPLAR YOLDA!

Sınava hazırlanan yönetici adayları için tavsiyemiz, içeriğini incelemeden, ne kadar tanınmış yayınevi olsa bile sınava hazırlık kitaba almaması yönünde olacaktır.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan sektör temsilcileri şöyle dedi: "Sınavlara hazırlıkta son çıkan kitaplar takip edilebilmeli. Kitap içeriği ÖSYM tarafından açıklanan konularla tam uyuşmalı. Konular çok yeni ve spesifik konular olduğundan, ayrıca yeni tarz soruların yer alacağından hazırlıklar ancak tamamlanabildi. 1-2 hafta içinde daha kaliteli, yeni konulara ve soru sistemine daha uygun yayınların çıkacağını tahmin ediyoruz."

17 Mar 2019 - 01:27 - Sınav


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.