MEB'den Yeni Norm Kadro Açıklaması

Halk Eğitim Merkezlerinin norm kadrolarında gerçekleştirilen güncelleme sebebiyle bu eğitim kurumlarında özveriyle kurs açan ve ders veren öğretmenlerimizin norm fazlası duruma düşerek mağdur olmaları sebebiyle...

Halk Eğitim Merkezlerinin norm kadrolarında gerçekleştirilen güncelleme sebebiyle bu eğitim kurumlarında özveriyle kurs açan ve ders veren öğretmenlerimizin norm fazlası duruma düşerek mağdur olmaları sebebiyle Türk Eğitim-Sen olarak 05.12.2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’na yazdığımız yazıya Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün 08.12.2017 tarih 21147211 sayılı yazısı ile cevap verilmiştir. Yazıda yapılan norm güncellemesinin; Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin 23. Maddesinin 2. Fıkrası çerçevesinde yapıldığı, halk eğitim merkezlerinde bulunması gereken yönetici ve öğretmenlerin yeterli sayıda olması, halk eğitimi merkezlerinin yerinde ve verimli kullanımını tesis etmek amacıyla yönetici ve öğretmen norm kadrolarının yeniden belirlenmesine ihtiyaç duyulduğu ve halk eğitimi merkezlerindeki norm kadroların belirlenme ölçütlerinin 10.01.2017 tarih ve 10448616 sayılı Bakanlık Makam onayıyla belirlendiği, yeni ölçütlere göre halk eğitimi merkezleri norm kadrolarında Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Devlet Personel Başkanlığı ile Maliye Bakanlığı’nın uygun görüşleri alınarak MEBBİS’e işlendiği bu işlemlerin de kurum/ilçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin sistem üzerinden gerekli onayları alınarak yapıldığından bahsedilmiştir.

İlgili yazımız için tıklayınız

MEB’in cevabi yazısı için tıklayınız

15 Ara 2017 - 23:32 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.