MEB'den yöneticilerin ek ders ücreti ve nöbet görevi için görüş yazısı

MEB Personel Genel Müdürlüğü, geçici görevlendirilen öğretmen unvanlı yöneticilerin ek ders ücretleri ve nöbet görevlerinden alacakları ek ders ücretlerinin ne şekilde alacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

MEB Personel Genel Müdürlüğü, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hitaben yazdığı yazıda eğitim kurumlarında müdür yardımcılığı görevini yürütmek üzere geçici olarak görevlendirilen öğretmenlerin, bu geçici görevleri için öngörülen ek ders ücretleri yanında müdür yardımcılığı için öngörülen aylık ve ek ders ücreti karşılığı ders görevi ile nöbet görevini yerine getirerek karşılığında ayrıca ek ders yararlanıp yararlanmayacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

MEB, bu durumla ilgili şu hükümlerde bulundu:

- Eğitim kurumlarında müdür yardımcılığı görevini yürütmek üzere geçici olarak görevlendirilen öğretmenlerin, bu geçici görevleri karşılığında haftada 18 saat ek ders ücretinden yararlandırılması gerekmektedir.

- Söz konucu yöneticilik görevlerini yürütmek üzere geçici olarak görevlendirilen öğretmenlerin, bu görevleri asaleten yürütenlerin görev, yetki ve sorumluluklarını yerine getirmekle yükümlüdürler.

- Müdür yardımcılığı görevini yürütmek üzere geçici olarak görevlendirilen öğretmenlerin, haftada 6 saat aylık karşılığı derse girmeleri gerekmektedir. Bu konumda olanlardan aylık karşılığı ders görevini dolduranların, haftada 6 saate kadar ek ders görevi ve görev yaptığı eğitim kurumu itibariyle mevzuatında öngörülmüş olması kaydıyla nöbet görevi almalarında ve fiilen yerine getirdikleri bu görevler karşılığında ayrıca ek ders ücretinden yararlandırmalarında herhangi bir sakınca bulunmadığı değerlendirilmektedir.

18 Şub 2019 - 22:26 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.