MEB'e Alan Değişikliği Çağrısı: Sözünüzde Durun!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 30.08.2017 tarihinde yayınladığı basın açıklamasında 2017 yılı alan değişikliği yapılacağını belirtti. Öğretmenlerin alan değişikliği takvimi olarak Aralık 2017 dönemini açıklayan MEB, alan değişikliği başvurularının...

alan-degisikligi-takvimi-2017.jpg
Haber albümü için resme tıklayın

MEB'de Alan Değişikliği bilmecesi önümüzdeki hafta son bulacak mı?

Uzun süredir on binlerce öğretmenin sabırsızlıkla beklediği "Alan Değişikliği" konusunda, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 30.08.2017 tarihinde yayınladığı basın açıklamasında 2017 yılı alan değişikliği yapılacağını belirtti.

Öğretmenlerin alan değişikliği takvimi olarak Aralık 2017 dönemini açıklayan MEB, alan değişikliği başvurularının 18 Aralık 2017 tarihinde başlayacağını ve 22 Aralık 2017 tarihinde sona ereceğini belirtti.

18 Aralık'ta başvuruların başlayacağı ilan edilmesine rağmen, bugün itibariyle (15 Aralık 2017) henüz bir açıklama yapılmamıştır.

Bu durum alan değişikliği bekleyen öğretmenler arasında kaygıya neden oldu.

MEB'in, resmi olarak açıkladığı şekliyle 18 aralık 2017 pazartesi gününe kadar hazırlıklarını tamamlayarak başvuruların açılmasını bekliyoruz.

18-22 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacak başvurular sonrasında; 2017 yılı öğretmenlerin alan değişikliği sonuçları 27 Aralık 2017 tarihinde açıklanacak.

Alan değiştiren öğretmenler 2017-2018 eğitim öğretim yılının sona ermesi ile birlikte 19 Ocak 2017 tarihi itibari ile ilişiklerini keserek yeni okullarında göreve başlayacaklar.

Bakan İsmet Yılmaz ve Öğretmen Dostu MEB Müsteşarı Sayın Yusuf Tekin'in konuya duyarsız kalmayacağı; daha önceden açıklandığı şekliyle Alan Değişikliğinin öğretmen ihtiyaçları ve talepleri karşılanacağı şekliyle gerçekleştirilmesini bekliyoruz.

16 Ara 2017 - 00:34 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.

02

Mehmet - Sağlık bilgisi öğretmenlerinin sağlık hizmetleri alanına geçişi sağlanmalı liselerde ders saati kalmadı 9 larda 1 sat sağlık bilgisi ve trafik kültürü dersi var. Çok az sayıda olan sağlık bilgisi öğretmenlerinin sağlık hizmetleri alanına geçişi sağlanmalı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Aralık 00:34
01

ali şen - yan alan değişikliği bekleyen biraz gönüllü sınıfçı vardı... şimdi onlar bile bıktı usandı beklemekten... yapmayacaksanız da söyleyin, biz de diyelim ki; o halde sınıfçı fazlalığını çözün de görelim... maliye bakanım sen bari beni duy, ekonomimize tasarruf getirecek şu alan değişikliğini yaptırın... ülke kaynakları daha verimli kullanılsın... bazı okullarda sınıfçılar fazlalık olmaktan 8-9 kişilik sınıflarda çalışarak maaş alıyor... bu büyük bir israftır... benden söylemesi, durum bu...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Aralık 00:34