Memurlar Pazartesi Günü Mesaiye Gidecek Mi?

Memurlar dikkat! Pazartesi mesai var mı? İdari izinli memurlar ve diğer kamu personeli Pazartesi günü mesaiye gidecek mi?

İçişleri Bakanlığının genelgesiyle başlayan tam kapanma süreci sonrası, Cumhurbaşkanlığınca yeni bir karar alınıncaya kadar, kamu kurumlarında esnek çalışmaya devam edilmesi gerekiyor.

Ülkemizde artan ciddi vaka sayısı sonrası, 29 Nisan 2021 saat 19.00'dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00'e kadar tam kapanma tedbirlerinin uygulanmasına karar verilmiştir.

Bu süreçte, sağlık, güvenlik, acil çağrı gibi kritik görev alanları hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında hizmetlerin sürdürülebilmesi için gerekli olan asgari personel seviyesine düşülecek (asgari personel seviyesi toplam personel sayısının % 50'sini aşmayacak ölçüde) şekilde uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya geçileceği kararlaştırılmıştır.

14 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 2021/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle; kamu kurumlarında uzaktan/dönüşümlü çalışma sistemine devam edilebilecek, mezkür Genelgede belirtilen 24-32 ay arası hamileler, süt izni kullananlar, engelliler, yöneticiler hariç 60 yaş üstü olanlar, kronik hastalığı bulunanlar, 10 yaş altı çocuğu olan kadın çalışanlar görevli oldukları kurumlarca akis bir karar alınmadığı sürece idari izin uygulamasından yararlanabilecektir.

Sonuç olarak; 17 Mayısta tam kapanma süreci sona erse bile, yukarıda ifade edildiği gibi Cumhurbaşkanlığı genelgesi yürürlükte olduğundan yeni bir uygulama talimatı verilinceye kadar kamuda mevcut durum devam edecektir.

15 May 2021 - 12:46 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.