Memurlara 'Yeni rehber' geliyor

Kamuda yeni dönem! Cumhurbaşkanlığı harekete geçti...

Kamuda yeni dönem! Cumhurbaşkanlığı harekete geçti...

İletişim Başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi kamuda sosyal medyanın daha etkin kullanılması için çalışma başlattı.

HAREKETE GEÇİLDİ

Kamuda yeni dönem. İletişim Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin ortak çalışması ile kamuda sosyal medyanın daha etkin kullanılması için harekete geçildi.

Milliyet'ten Kıvanç El'in haberine göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin ardından “kamu kurumlarının daha hızlı işleyişini sağlamak ve bütüncül bir strateji ile hareket etmek” için kamuda “İletişim Planlama Rehberi” çıkarılması kararı alındı.

ÇALIŞTAY DÜZENLENECEK

Rehber için 2020 yılı başında bütün bakanlıklardan ve Cumhurbaşkanlığı’na bağlı tüm başkanlıklardan ilgili yetkililerin katılımıyla bir Çalıştay düzenlenecek. Bu kapsamda tüm kamu kurum ve kuruluşları için sosyal medya politikası da geliştirilecek.

Sosyal medya politikasına dair bir taslak oluşturmak için “odak grup toplantısı” da İletişim Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından gerçekleştirilecek. Oluşturulacak nihai politikayla kamunun sosyal medyanın tüm platformlarını daha etkin kullanabilmesi hedefleniyor. Vatandaşların kamu yönetimine ilişkin görüş ve önerilerinin toplanmasına ve analiz edilmesi amacıyla yeni bir sistem de kurulacak.

Harcamalar takip edilecek

Çalışmalar çerçevesinde kamu kaynaklarının tahsis ve kullanımı anlaşılır, takip edilebilir, karşılaştırılabilir şekilde kamuoyunun erişimine de açılacak. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yapılacak çalışma ile kamu harcamaları ile ilgili verilerin bütüncül ve kullanıcı dostu bir formatta paylaşılması amacıyla “harcama.gov.tr” portalı açılacak.

Milliyet

18 Kas 2019 - 16:14 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.