Memurlardan bir ilk! Türkiye listesinde 1. sıraya yükseldi

Memurlardan bir ilk! Türkiye listesinde 1. sıraya yükseldi. Türkiye Kamu-Sen toplu sözleşme ile bu yıl yüzde 3+3 zam alacak olan memurlar için oluşan kayıpların telafisi adına ek zam talep ediyor.

MEMURA EK ZAM DEDİK, DÜNYA VE TÜRKİYE'DE ZİRVEYE OTURDUK
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye Kamu-Sen toplu sözleşme ile bu yıl yüzde 3+3 zam alacak olan memurlar için oluşan kayıpların telafisi adına ek zam talep ediyor. Etkinliklerini sosyal medyaya taşıyan yüzbinlerce memur ek zam için oluşturdukları çalışmada 10 dakika içerisinde Türkiye listesinde 1. sıraya yükseldi.

MEMUR MAAŞ KAYIPLARI ARTTI

Önceki konuşmalarında memurların zam oranları ile ilgili sert eleştirilerde bulunan Kahveci zam oranının ve toplu sözleşmenin güncellenmesi talebinde bulunmuştu. Kahveci açıklamasında 'Gerekirse toplu sözleşme masası yeniden kurulmalı ve memurlarımıza ek zam verilmelidir. " ifadelerini kullandı.

Türkiye Kamu-Sen'in açıklamasında şunlar yer aldı;

"MEMURA EK ZAM DEDİK, DÜNYA VE TÜRKİYE'DE ZİRVEYE OTURDUK

2021 yılı için memur ve emekliye ek zam yapılmasına yönelik olarak Twitter üzerinden gerçekleştirdiğimiz #MemuraEkZam isimle etiket çalışmamız atılan yüzbinlerce twit ile Türkiye ve Dünya sıralamasında birinci oldu.

Genel Başkanımız Önder Kahveci'nin ilk tweeti ile başlayan çalışmamız ilk 10 dakika içerisinde Türkiye listesinde 1. sıraya oturdu.

Türkiye Kamu-Sen üyeleri, yöneticileri ve kamu çalışanlarının attığı yüzbinlerce tweet ülke gündeminde olduğu gibi dünya gündeminde de birinci sıraya yükseldi.

2021 yılı için reva görülen %3+3'lük artışın yaşanan ekonomik gelişmeler çerçevesinde yetersiz kaldığı gerçeğinin vurgulandığı etiket çalışmasında kamu çalışanları memura ek zam yapılmasının zaruriyet olduğunu dile getirdiler.

KAHVECİ: YÜZBİNLERİN KATILDIĞI BİR SOSYAL MEDYA MİTİNGİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTIK

Türkiye ve dünya gündeminde birinci olan Twitter etkinliğini değerlendiren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Kamu çalışanlarımızın bütün beklentilerini yakından takip ediyor ve çözüm odaklı olarak çaba sarf ediyoruz. İşte bu sorunlardan birisi olan ekonomik gerçekleri dile getirmek ve 2021 yılı için belirlenen %3+3 zammın yetersiz kaldığını bir kez daha gündeme taşımak için düzenlemiş olduğumuz Twitter etkinliği tam anlamıyla bir sosyal medya mitingine dönüşmüştür.

Yüzbinlerce tweetin atıldığı ve ek zam beklentisinin üstüne basa basa vurgulandığı bu çalışmamıza katılan ve destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Kamu çalışanlarımızın kayıpları telafi edilmeli, gerekirse toplu sözleşme masası yeniden kurulmalı ve memurlarımıza ek zam verilmelidir. Bu konudaki ısrarımız aylardan beri süregelmektedir. Yaşanan gelişmeler bizleri haklı çıkarmıştır. Bu nedenle ek zam konusundaki ısrarımız bundan sonra da devam edecektir.

Twitter'daki bu etkinliğiniz umuyoruz ki yetkililerimizi de harekete geçirecek ve milyonlarca kamu çalışanı, emekli ve ailelerini sevindirecek bir karara imza atacaklardır.

Talebimizi ülke gündemine taşıyan ve yüzbinlerce twit atan üyelerimize ve kamu çalışanlarına bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi."

08 Oca 2021 - 11:51 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.