Memurun yemek tarifesi belli oldu

Memurlar bu yıl öğle yemeklerini yüzde 7.1’e varan oranlarda daha pahalı yiyecek. Hükümet, memurlardan öğle yemeğine katkı adı altında aldığı bedellere yüzde 6 ila yüzde 7.1 oranında zam yaptı.

Memurlar bu yıl öğle yemeklerini yüzde 7.1’e varan oranlarda daha pahalı yiyecek. Hükümet, memurlardan öğle yemeğine katkı adı altında aldığı bedellere yüzde 6 ila yüzde 7.1 oranında zam yaptı. Buna göre kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan tüm memurlar ile, sözleşmeli personel, 15 Ocak Pazartesi gününden itibaren, maaşlarını enflasyon farkı dahil yüzde 5.69 zamlı alacak ama yemeklerini de yüzde 7.1 zamlı yiyecekler.

Memurun yemek tarifesi belli oldu

Maliye Bakanlığı, 2018 yılında öğle yemeği servisinden faydalanacak olan memurlarla sözleşmeli personelden alınacak asgari yemek bedellerini belirledi. Buna göre kamu kurumları çalıştırdıkları memur ve sözleşmeli personelden her öğle yemeğinde en az 1.25 lira ila 5.89 lira arasında değişen tutarlarda yemek parası alacak.

Kurumlar bu asgari günlük yemek bedelini, personelin kadro ve pozisyon unvanını, hizmet özelliğini, yemek maliyetlerini ve yemek servisinin farklı mahallelerde daha iyi şartlarda sunulması gibi durumları dikkate alarak çok daha yüksek tutarlarda da belirleyebilecek.

HİZMETLİ 1.25 LİRA, MÜSTEŞAR 4.91 LİRA

Yeni zamlarla birlikte en düşük düzeyde maaş alan hizmetli kadrosundaki personelin öğle yemeğine ödeyeceği asgari günlük katkı payı 1.18 liradan 1.25 liraya çıktı. Memur, şef, şube müdürü ve polis memuru gibi 2200 ek göstergeli memurların ödeyeceği asgari katkı payı tutarı 2.42 liradan 2.58 liraya, hemşire, kimyager, öğretmen, vaiz, tabip, mühendis, müfettiş, daire başkanı, bakanlık müşaviri, genel müdür yardımcısı gibi 3600'e kadar ek göstergeli memurların ödeyeceği asgari yemek bedeli 3.12 liradan 3.3 liraya, başbakan müşaviri, genel müdür, müsteşar yardımcısı, kurum başkanları, müsteşar ve başbakanlık müsteşarlarının öğle yemeğine ödeyeceği asgari katkı tutarı da 4.59 liradan 4.91 liraya yükseldi. Yeni zamlarla birlikte sözleşmeli personelin de aylık brüt sözleşme ücretlerine göre 1.41 liradan 5.5 liraya kadar olan öğle yemeği katkı tutarları 1.5 lira ila 5.89 lira arasında değişen yeni tutarlara çıkarıldı.

ZAMMI PROTESTO ETMİŞLERDİ

Memurların kurumlarında yedikleri öğle yemeği için ödedikleri en az katkı tutarlarına yüzde 6 ila yüzde 7.1 oranında zam yapılmış olmasına karşın, kurumların yemek katkı bedellerini daha yüksek tutarlarda belirleme konusunda serbest bırakılması protesto eylemlerine yol açmıştı. Maliye Bakanlığı'nda çalışan çok sayıda memur, öğle yemeği katkı bedeline yüzde 28 oranında zam yapıldığı gerekçesiyle 5 Ocak'ta vergi dairesinin önünde eylem yapmışlardı. Memurlar, maaşlarına yüzde 5.69 zam almalarına karşın öğle yemeği katkı payının yüzde 28 zamla 3.9 liradan 5 liraya, öğle yemeğinin toplam bedelinin de 11.7 liradan 15 liraya yükseltilmesini, evlerinden getirdikleri sefer taslarıyla protesto etmişlerdi.

Sözcü Gazetesi

16 Oca 2018 - 16:18 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.