Meteoroloji'den kuvvetli kar uyarısı!18 Ocak Perşembe yurtta hava durumu

İç ve batı kesimlerde rüzgarın kuzeye dönmesi ve ani sıcaklık düşüşü ile birlikte 6 ila 10 derece azalacağı, doğu kesimlerde güneyli rüzgarla birlikte 1 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, rüzgarın kuzeye dönmesi ve ani sıcaklık düşüşü ile birlikte Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Antalya'nın doğusunda kuvvetli ve çok kuvvetli sağanak (21-50 yer yer 51-100 Kg/m2), Doğu Anadolu'nun batısı ve Bolu çevrelerinde yoğun kar (21-50 cm), Düzce'nin Kaynaşlı, Gölyaka, Yığılca ve Çilimli ilçelerinde yer yer kuvvetli kar (10-20 cm) şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı kesimlerde rüzgarın kuzeye dönmesi ve ani sıcaklık düşüşü ile birlikte 6 ila 10 derece azalacağı, doğu kesimlerde güneyli rüzgarla birlikte 1 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Ülkemizin Batı kesimleri ve Karadeniz'in kıyı kesimleri ile öğle saatlerinden sonra iç kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden, diğer yerlerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, Marmara ve Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-70 km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), batı kesimler ile zamanla iç bölgelerde kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden esecek rüzgarın; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-70 km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Soba ve baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemiz genelinde beklenen yağışların, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve Antalya'nın doğusunda kuvvetli yer yer çok kuvvetli sağanak (21-50 yer yer 51-100 kg/metrekare), Doğu Anadolu'nun batısı ve Bolu çevrelerinde yer yer yoğun kar (21-50 cm), Düzce'nin Kaynaşlı, Gölyaka, Yığılca ve Çilimli ilçelerinde yer yer kuvvetli kar (10-20 cm) şeklinde etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, bölgenin doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

BURSA °C, 5°C

Çok bulutlu, yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ÇANAKKALE °C, 9°C

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ISTANBUL °C, 7°C

Çok bulutlu, yağmur ve yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KIRKLARELİ °C, 6°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 4°C

Çok bulutlu, yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

DENİZLİ °C, 7°C

Çok bulutlu, yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

IZMIR °C, 10°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UŞAK °C, 4°C

Çok bulutlu, yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, zamanla iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (21-75 Kg/m2), Doğu Akdeniz'de çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 Kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın sabah saatlerinde güney ve güneybatı (Lodos), öğle saatlerinden sonra batısında kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 14°C

Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra il genelinde kuvvetli, doğusunda çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden, gece saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ANTALYA °C, 17°C

Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğusunda kuvvetli yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın sabah saatlerinde güney ve güneybatı, öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KAHRAMANMARAŞ °C, 8°C

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, kuzey kesimleri ve yüksekleri yoğun olmak üzere kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

MERSİN °C, 15°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın sabah saatlerinde güney ve güneybatı yönlerden, gece saatlerinden sonra kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde yağmur, öğle saatlerinden sonra bölge genelinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın sabah saatlerinde güney ve güneybatı (Lodos), öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 5°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yükseklerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın sabah saatlerinde güney ve güneybatı (Lodos), öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ESKISEHIR °C, 4°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yükseklerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın sabah saatlerinde güney ve güneybatı (Lodos), öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KAYSERİ °C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın sabah saatlerinde güney ve güneybatı (Lodos), öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

SİVAS °C, 4°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın sabah saatlerinde güney ve güneybatı (Lodos), öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Bolu'da yoğun kar (21-50 cm),Düzce'nin Kaynaşlı, Gölyaka, Yığılca ve Çilimli ilçelerinde kuvvetli kar (10-20 cm) şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın sabah saatlerinde güney ve güneybatı (Lodos), öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 3°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların il genelinde yoğun kar (21-50 cm) şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın sabah saatlerinde güney ve güneybatı (Lodos), öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

DÜZCE °C, 6°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu, Kaynaşlı, Gölyaka, Yığılca ve Çilimli ilçelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

SİNOP °C, 12°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ZONGULDAK °C, 8°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, zamanla iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Giresun çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Bayburt ve Gümüşhane ile akşam saatlerinden itibaren Amasya ve Tokat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos), akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

AMASYA °C, 11°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos), öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

GİRESUN °C, 14°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, iç kesimlerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

SAMSUN °C, 14°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, iç kesimlerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

TRABZON °C, 21°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, iç kesimlerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin batı kesimlerinde kuvvetli kar, yer yer yoğun kar (10-50 cm) şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin batısında güney ve güneybatı (Lodos)yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ELAZIĞ °C, 6°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak yer yer kuvvetli yağmur ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ERZURUM °C, 0°C

Çok bulutlu ve öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere kar yağışlı

HAKKARİ °C, 1°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

VAN °C, 3°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2), Şanlıurfa ve Diyarbakır çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin batısında güney ve güneybatı (Lodos)yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 6°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

GAZIANTEP °C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra il genelinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın yarın (Perşembe) güney ve güneybatı (Lodos)yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

SANLIURFA °C, 10°C

Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos)yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

SIIRT °C, 6°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

18 Oca 2018 - 08:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.