Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı!18 Aralık 2018 Hava durumu

Yağışların; Muğla ve Antalya'da çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Adana, Mersin ve Aydın ile İzmir'in güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb...

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Kars, Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, sabah Sivas ve Kars, öğle saatlerinde Hakkari, akşam saatlerinden sonra Trakya kesimi ile Çanakkale çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların; Muğla ve Antalya çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Adana, Mersin ve Aydın ile İzmir'in güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu bölgelerde yer yer sis ve pus hadisesi tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının; batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege'de kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muğla ve Antalya'da çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Adana, Mersin ve Aydın ile İzmir'in güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Trakya kesimi ile Çanakkale çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; gece saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batısında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

BURSA °C, 12°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

ISTANBUL °C, 11°C

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, gece saatlerinde Çatalca, Silivri, Arnavutköy ilçelerinde karla karışık yağmur şeklinde beklenen yağışların; gece saatlerinde il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KIRKLARELI °C, 8°C

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

SAKARYA °C, 13°C

Çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla'da çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Aydın çevreleri ile İzmir'in güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 7°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu

IZMIR °C, 13°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KÜTAHYA °C, 6°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu

MANISA °C, 10°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde Antalya, gece saatlerinde Adana ve Mersin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi tahmin ediliyor.

ADANA °C, 15°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 15°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY °C, 12°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 7°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, sabah Çankırı, Yozgat, Nevşehir, Kayseri ve Sivas, öğleden sonra Eskişehir, akşam bölgenin batısı, gece saatlerinde genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Sivas çevrelerinde hafif kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ANKARA °C, 10°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu

CANKIRI °C, 9°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

ESKISEHIR °C, 7°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu

KAYSERİ °C, 10°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, sabah Zonguldak, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BARTIN °C, 13°C

Çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu

BOLU °C, 10°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu

KARABÜK °C, 12°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu

ZONGULDAK °C, 12°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, sabah saatlerinde Orta Karadeniz'in, gece saatlerinde Çorum çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

AMASYA °C, 11°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu

GİRESUN °C, 14°C

Çok bulutlu

SAMSUN °C, 15°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu

TRABZON °C, 15°C

Çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, sabah saatlerinde Kars hafif kar yağışlı, Van ve Bitlis yağmurlu, öğle saatlerinde Hakkari çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ELAZIĞ °C, 8°C

Çok bulutlu

ERZURUM °C, 0°C

Çok bulutlu

HAKKARİ °C, 5°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı

KARS °C, 1°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, sabah saatlerinde Gaziantep ve Kilis, akşam ve gece saatlerinde Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ADIYAMAN °C, 8°C

Çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

DIYARBAKIR °C, 10°C

Çok bulutlu

GAZIANTEP °C, 8°C

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

KİLİS °C, 10°C

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege’de kuvvetli fırtına, Batı Karadeniz, Marmara ve Batı Akdeniz’de fırtına, Güney Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, Batı Karadeniz yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de; kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), batısında 6 ila 8 (50-75 km/sa), Doğu Karadeniz’de; doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısında 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış ve fırtına anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgâr: Kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), öğle saatlerinde sonra 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde Dalga: 1,5 ila 2,5m, zamanla 2,5 ila 3,5m, Görüş: Orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege'de; kuzey ve kuzeydoğudan 7 ila 9 (75-90 km/sa), Güney Ege'de; batı ve güneybatı, zamanla kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, kuzeyinde 3,5 ila 4,5m, Görüş: Orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de; güney ve güneybatıdan 4 ila 6, öğle saatlerinden sonra 6 ila 8, Doğu Akdeniz'de; doğu ve kuzeydoğu, doğusunda doğu ve güneydoğudan 4 ila 6 kuvvetinde Dalga: 1,5 ila 2,5m, batısında 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, Batı Akdeniz’de orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

18 Ara 2018 - 09:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.