Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı!19 Aralık 2018 Hava durumu

Yağışların; Doğu Akdeniz ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Kırklareli’nin kıyı kesimleri, Balıkesir’in kuzeyi, Bursa, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Adana çevreleri ile Mersin’in doğusunda çok kuvvetli ve şiddetli olacağı...

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Giresun, Erzurum, Kars, Ardahan, Bingöl, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyıları ile Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul’un batı kesimleri, Balıkesir çevreleri ile Çanakkale’nin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Doğu Akdeniz ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Kırklareli’nin kıyı kesimleri, Balıkesir’in kuzeyi, Bursa, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Adana ve K. Maraş çevreleri ile Mersin’in doğusunda çok kuvvetli ve şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının; Ülkemizin kuzeybatı ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Kırklareli’nin kıyı kesimleri, Balıkesir’in kuzeyi, Bursa, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Adana çevreleri ile Mersin’in doğusunda çok kuvvetli ve şiddetli olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul'un batı ve yüksek kesimleri, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde ve yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların İstanbul'un batı kesimleri, Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir'in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

BURSA °C, 7°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, rakımı 500 m ve üzerindeki yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ISTANBUL °C, 4°C

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, batı ve yüksek kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde beklenen yağışların il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KIRKLARELI °C, 0°C

Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

SAKARYA °C, 8°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 7°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

IZMIR °C, 8°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

KÜTAHYA °C, 5°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

MANISA °C, 6°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yarın kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz'de kuvvetli, Adana ve K. Maraş çevreleri ile Mersin'in doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

ADANA °C, 13°C

Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 15°C

Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY °C, 11°C

Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.

ISPARTA °C, 8°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

ANKARA °C, 9°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

CANKIRI °C, 7°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ESKISEHIR °C, 6°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

KAYSERİ °C, 7°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

BARTIN °C, 12°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

BOLU °C, 7°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

KARABÜK °C, 9°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ZONGULDAK °C, 12°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Orta Karadeniz ve Giresun çevreleri ile gece saatlerinde Trabzon ve Rize çevrelerinin yağmurlu, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

AMASYA °C, 9°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

GİRESUN °C, 14°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

SAMSUN °C, 13°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

TRABZON °C, 15°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, batı kesimleri ile öğle saatlerinden itibaren Erzurum, akşam saatlerinden itibaren Ardahan ve Kars çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, öğle saatlerinden sonra Erzurum ve Bingöl, akşam saatlerinden itibaren Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

ELAZIĞ °C, 9°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ERZURUM °C, 3°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kar yağışlı

HAKKARİ °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS °C, 1°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, batısı ile Diyarbakır ve Mardin çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adıyaman, G. Antep ve Kilis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

ADIYAMAN °C, 8°C

Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 10°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

GAZIANTEP °C, 8°C

Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor.

KİLİS °C, 10°C

Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor.

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege’de kuvvetli fırtına, Batı Karadeniz, Marmara ve Güney Ege’de fırtına bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğu, zamanla batısında kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), batısında 6 ila 8 (50-75 km/sa), Doğu Karadeniz’de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusunun açıklarında yer yer 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam 7 (60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısında 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), öğle saatlerinden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde Dalga: 2,5 ila 3,5m, öğle saatlerinden sonra 1,0 ila 2,0m, Görüş: Orta, yağış ve fırtına anında zayıf.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu yağmur ve sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 7 ila 9 (75-90 km/sa), öğle saatlerinde 6 ila 8 (50-75 km/sa), akşam saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), açıkları yer yer 8 (75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,5 ila 3,5m, kuzeyinde 4,0 ila 5,0m, Görüş: Orta, yağış ve fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de Kuzey ve kuzeydoğu, doğusu güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu, doğusu güneydoğudan4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde Dalga: 1,0 ila 2,0m, doğusu 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta, kuvvetli yağışta zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Rüzgâr: Batı ve kuzeybatı, zamanla kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

19 Ara 2018 - 11:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.