Meteorolojiden yağmur ve kar uyarısı!15 Şubat 2019

Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul, Kocaeli, Bursa, Muğla, Mersin, Adana çevrelerinde yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Amasya, Tokat, Ardahan, Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin çok bulutu, Marmara, Kuzey Ege, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Muğla, Sinop ve Kastamonu çevreleri ile Antalya'nın batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Trakya, Marmara’nın güneyi, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Akdeniz'in yüksekleri, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların bu sabah saatlerinde Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağmur ve sağanak, Hakkari çevreleri ile Şırnak’ın doğu kesimlerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava ile birlikte azalan hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzey doğu yönlerden hafif ve orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Hakkari il geneli ile Şırnak'ın doğu ilçelerinde (Uludere ve Beytüşşebap), mevcut yüksek kar örtüsünün üzerine, bu akşam saatlerinden itibaren yeni kar yağışları bekleniyor. Kar yağışının öğle saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun (20-40 cm) olacağı tahmin edildiğinden ulaşımda aksamalar ve dik yamaçlarda meydana gelebilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BURSA °C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

ÇANAKKALE °C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

İSTANBUL °C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

KIRKLARELI °C, 4°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

EGE

Çok bulutlu, Manisa, Kütahya ve Muğla çevreleri ile İzmir'in kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak; Kütahya çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 3°C

Çok bulutlu

IZMIR °C, 10°C

Çok bulutlu, kuzey kesimleri akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu

MANISA °C, 9°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu

MUĞLA °C, 12°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde güney kıyıları, öğle saatlerinden itibaren il geneli aralıklı sağanak yağışlı

AKDENİZ

Çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Antalya'nın batı kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların bu sabah saatlerinde Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA °C, 12°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 16°C

Çok bulutlu, doğusu ile Finike, Kale, Kaş ve Kumluca ilçeleri aralıklı sağanak yağışlı

BURDUR °C, 9°C

Çok bulutlu

HATAY °C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bu sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin (Eskişehir hariç) aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve karla karışık yağmur, bölgenin yüksek kesimlerinde yer yer hafif kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don bekleniyor.

ANKARA °C, 6°C

Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu, yüksekleri hafif kar yağışlı

CANKIRI °C, 6°C

Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde hafif kar yağışlı

KIRIKKALE °C, 7°C

Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu, yüksekleri hafif kar yağışlı

KONYA °C, 7°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, Sinop çevreleri ile Kastamonu kıyılarının yağmurlu, Kastamonu'nun iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 3°C

Çok bulutlu

DÜZCE °C, 9°C

Çok bulutlu

SİNOP °C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ZONGULDAK °C, 7°C

Çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

AMASYA °C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

ÇORUM °C, 5°C

Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN °C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

TRABZON °C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Hakkari il geneli ile Şırnak'ın doğu ilçelerinde (Uludere ve Beytüşşebap) yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda çığ tehlikesine karşı dikkatli olunmalıdır.

ERZURUM °C, 0°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

KARS °C, -1°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

MUŞ °C, -2°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

VAN °C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin akşam saatlerine kadar aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 7°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu

GAZIANTEP °C, 6°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu

SIIRT °C, 7°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

ŞANLIURFA °C, 9°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege kuvvetli fırtına; sabah saatlerinde Doğu Akdeniz’in batısında fırtına; Marmara, Güney Ege, Batı Akdeniz’in doğusu ile Batı Karadeniz’in batısında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (40-60 km/sa), öğle saatlerinde batısı 7 (60 km/sa), Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah saatlerinde batısı ile gece saatlerinde geneli 6 (50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, zaman zaman 1,5 ila 2,5m, Batı Karadeniz’in batısı yer yer 3,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), yer yer 9 (90 km/sa), Güney Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), güneyi kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, kuzeyi 3,5 ila 4,5m, yer yer 5,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, Doğu Akdeniz’in doğusu yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de kuzey ve kuzeybatıdan, öğle saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan, sabah saatlerinde güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), sabah saatlerinde 8 (75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Orta Akdeniz 2,0 ila 3,0m, sabah saatlerinde yer yer 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış ve fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeybatıdan doğusu zaman zaman güneydoğudan, sabah saatlerinde kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), akşam saatlerine kadar yer yer 5 (40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, yer yer 0,75m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

15 Şub 2019 - 13:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.