Meteoroloji'den zirai don uyarısı!Hava durumu 17 Ocak 2019

Sabah ve gece saatlerinde zirai faaliyetlerin devam ettiği Ege Bölgesinin kıyı kesiminde hafif şiddette, Antalya, Adana, Osmaniye ve Hatay'da hafif şiddette zirai don tehlikesi bulunduğundan çiftçilerimizin ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gere

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ankara, Kayseri, Sivas, Bolu ve Karabük çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle kar, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 3 ila 6 derece artacağı, doğu kesimlerde 4-6 derece azalacağı beklenmektedir.

RÜZGAR: Rüzgarın; ülkemiz genelinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ve orta kuvvette, Orta ve Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) eseceği tahmin edilmektedir.

UYARILAR

ZİRAİ DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde zirai faaliyetlerin devam ettiği Ege Bölgesinin kıyı kesiminde hafif şiddette, Antalya, Adana, Osmaniye ve Hatay'da hafif şiddette zirai don tehlikesi bulunduğundan çiftçilerimizin ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Orta ve Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, kar savrulması nedeniyle görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 10°C

Parçalı bulutlu

ÇANAKKALE °C, 13°C

Parçalı bulutlu

İSTANBUL °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

KIRKLARELI °C, 8°C

Parçalı bulutlu

EGE

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 1°C

Parçalı bulutlu

IZMIR °C, 12°C

Parçalı bulutlu

MUĞLA °C, 9°C

Parçalı bulutlu

UŞAK °C, 2°C

Parçalı bulutlu

AKDENİZ

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Orta ve Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 12°C

Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 14°C

Parçalı bulutlu

BURDUR °C, 5°C

Parçalı bulutlu

HATAY °C, 10°C

Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı, kuzey kesimleri ve zamanla doğusunun yer yer çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerde Ankara, Kayseri ve Sivas çevrelerinin aralıklı ve hafif olmak üzere kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerde aralıklı ve hafif olmak üzere kar yağışlı

CANKIRI °C, 0°C

Parçalı ve çok bulutlu

ESKISEHIR °C, 2°C

Parçalı bulutlu

KONYA °C, 2°C

Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ

Bölge genelinin çok bulutlu, öğle saatlerine kadar kıyı kesimler ile Bolu ve Karabük çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin doğusunda kuzeybatıdan yer yer kuvvetli(40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BARTIN °C, 7°C

Çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

BOLU °C, 2°C

Çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

DÜZCE °C, 7°C

Çok bulutlu

ZONGULDAK °C, 6°C

Çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Bölge genelinin çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatıdan kuvvetli olarak (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu

ÇORUM °C, -2°C

Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN °C, 7°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kıyıları karla karışık yağmurlu

TRABZON °C, 5°C

Çok bulutlu, gece saatlerine kadar kıyıları karla karışık yağmur, iç kesimleri kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, Malatya dışında bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

BİNGÖL °C, 0°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

ERZURUM °C, -5°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

KARS °C, -6°C

Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

MUŞ °C, -3°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, doğusunun karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR °C, 4°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

GAZIANTEP °C, 4°C

Parçalı bulutlu

SIIRT °C, 4°C

Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

ŞANLIURFA °C, 7°C

Çok bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Doğu Karadeniz ve Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, doğusu yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), ilk saatlerde doğusunda kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), akşam saatlerinden sonra güneybatıdan 3 ila 5 (20-40km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, doğusunda akşam saatlerine kadar 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), akşam saatlerinden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), ilk saatlerde Güney Ege'de güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), akşam saatlerinden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, zamanla 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75 m, Görüş: Orta.

17 Oca 2019 - 10:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.