MHP önerdi: Ne iş yaptığı belli değil, o kurumu kapatın

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığının kapatılmasını istedi.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığının kapatılmasını istedi. Erdoğan, İçişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde, “Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nın bir dönem ‘çözüm’ adlı çözülme sürecinin sekretaryasını yaptığını biliyoruz; şimdilerde ne iş yaptığı, ne işe yaradığı tarafımızca bilinmemektedir. Bu bakımdan, bu kuruma ihtiyaç olmadığını ve kapatılmasının daha yararlı olacağını düşünmekteyiz” dedi.

7 yıl önce kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nın kuruluş amacı, kurumun resmi internet sitesinde şöyle belirtiliyor:

“Türkiye’nin kırk yılı aşkın, uzun terörle mücadele geçmişinde bütüncül bir terörle mücadele stratejisinin bulunmadığı ve terör sorununa sivil bir perspektiften bakan bir kurumunun olmadığı hususu ciddi bir eksiklik olarak sürekli dile getirilmiştir. Ülkemizdeki demokratikleşme adımlarına uygun olarak terörle mücadele alanında güvenlik tedbirlerinin yanı sıra ekonomik, sosyal, kültürel, siyasal ve psikolojik tedbirlerin geliştirilmesi ve insani boyutun ihmal edilmemesi gerekliliği ortaya çıkmıştır. Müsteşarlığımız, bu ihtiyaçlara cevap verebilmek amacıyla, terörle mücadeleye ilişkin politika ve stratejileri geliştirmek ve bu konuda ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak üzere, Resmi Gazete’nin 04.03.2010 tarihli nüshasında yayımlanarak yürürlüğe giren 5952 sayılı ‘Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’ ile İçişleri Bakanlığına bağlı olarak kurulmuştur. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, 08.07.2011 tarihinde yapılan değişiklikle Başbakanlığa bağlanmış olup, halihazırda 03.09.2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenleme ile İçişleri Bakanlığına bağlı olarak faaliyet göstermektedir.”

kaynak: milli gazete

17 Ara 2017 - 01:11 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.

02

vatan perver - asıl kuruluş amacı fbi benzeri bir yapılanma idi. ama herşeyi kadroloşma devlete sızma aracı olarak gören fetö bunu da haram etti.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Aralık 01:11