Minik Kayra Sağlına Kavuşmak İçin Yardım Bekliyor

Bursa'da, 10 yaşındaki çocuk, kas erimesi hastalığının pençesinden kurtulmak için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Bursa'da, 10 yaşındaki çocuk, kas erimesi hastalığının pençesinden kurtulmak için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Doğuştan yakalandığı kas erimesi hastalığının ilerlemesiyle yakında yürüme yeteneğini kaybedecek olan 10 yaşındaki Eyüp Kayra Alkaşi'nin tek umudu kök hücre nakli. Küçük çocuğun bu hastalığın pençesinden kurtulmak için yurt dışında tedavi olması gerekiyor. Ancak 80 bin TL'yi bulan tedavi masrafı devlet memuru olan baba Alkaşi'yi kara kara düşündürüyor.

Anne ve babasının haftanın 7 günü masaj yaptığı 10 yaşındaki Kayra, 1 yıldan kısa bir süre sonra tekerlekli sandalyeye mahkum olacak. Ancak ailesinin uzun araştırmalar sonucu bulduğu kök hücre tedavisinin uygulanması halinde Kayra'nın kendi ayakları üzerinde durması bekleniyor.

YARDIMA İHTİYAÇLARI VAR

Mubin ve Sevda Alkaşi çiftinin 2 çocuğunun büyüğü olan Eyüp Kayra'nın fizik tedavi masraflarını karşılayan SGK, kök hücre tedavisini karşılamıyor. Hindistan'da kök hücre nakli yapılan bir tedavi merkeziyle görüşen baba Mubin Alkaşi, oradaki doktorların Kayra'nın videolarını izlediklerini ve kök hücre nakliyle bu amansız hastalığın pençesinden kurtulabileceğini bildirdiklerini söyledi. Buradaki tedavi masraflarının 80 bin TL'yi bulduğunu ifade eden Mubin Alkaşi, kendi imkânlarıyla eş ve dostlarının vasıtasıyla bir miktar para toplayabildiğini, ancak paranın tamamını bulmasının neredeyse imkânsız olduğunu ifade etti.

"KARDEŞİMLE OYNAMAK İSTİYORUM"

Anne Sevda Alkaşi'nin 5. sınıfa giden Kayra'yı her gün okula götürmek zorunda olduğu için çalışamadığını, eşinin aldığı maaşın ise sadece evinin masraflarına yettiğini söyledi. Üzüntülü anne, oğlunun sağlığına kavuşması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını, ancak tedavi masrafı konusunda çaresiz kaldıklarını belirtirken, talihsiz Kayra ise kardeşini çok sevdiğini anlatarak şunları söyledi:

"Kız kardeşim Buğlem çok sevimli, beni hayata bağlıyor. Onunla oynarken hastalığımı unutuyorum. Ancak kısa süre sonra artık yürüyemeyeceğim ve ellerimi eskisi gibi kullanamayacağım. Bu bakımdan tedavi olmak istiyorum. Haberlerde görüyorum, benim durumundaki çocuklara birileri yardım ediyor. İnşallah bana da yardım edenler olur."

23 Oca 2018 - 12:02 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.