Öğretmenler Basit Kutlama Mesajları Yerine Müjde Bekliyor

24 Kasım Öğretmenler Günü yaklaşırken eğitimcilerde farklı beklentiler ortaya çıkardı. Her yıl Öğretmenler Günü farklı tartışmalarla geçmektedir.

24 Kasım Öğretmenler Günü yaklaşırken eğitimcilerde farklı beklentiler ortaya çıkardı. Her yıl Öğretmenler Günü farklı tartışmalarla geçmektedir. Kayseri’nin 10 bin üyesiyle en büyük eğitim sendikası olan Eğitim Bir Sen’in şube Başkanı Aydın Kalkan konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Aydın Kalkan, Öğretmenler Günü eğitimcilerimiz için önemli bir gündür. Fakat öğretmenler kendilerinin sadece Öğretmenler Gününde hatırlanmasını üzüntüyle karşılamaktadır. Öğretmenlik, medeniyet genlerimizde kutsal kabul edilen bir meslektir. Fakat son yıllarda öğretmenler itibarlarının zedelendiğini, velilerin eğitimcilere karşı tutumlarının çok uygunsuz olduğunu, asılsız şikayetlerle eğitimcilerin hapishanelerde çile çekmek zorunda kaldıklarını düşünüyor, ifadelerini kullandı.

Aydın Kalkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü yaklaşıyor, her yıl öğretmenler, bu günde haber bültenlerinde gündeme gelmektedir. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk geçtiğimiz yıl 24 Kasım’da müjde açıklayacağını ifade etti. Bir milyon eğitim çalışanı heyecanla Sayın Bakanın açıklamalarını heyecanla bekledi fakat dağ fare bile doğurmadı dedi.

Aydın Kalkan açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: Eğitim çalışanları Sayın Milli Eğitim Bakanının söylemleriyle umutlandı. Aradan geçen iki yıla rağmen öğretmenler odasını rahatlatacak dişe dokunur hiçbir iyileştirme yapılmadı. 2023 Vizyon Belgesi açıklandı, öğretmenlik meslek kanunu dillendirildi, 3600 ek göstergenin verileceği taahhüt edildi, kariyer basamakları sistemi felç oldu. Maaşlar Ocak 2019’un gerisine düştü, 2020 için verilen zam oranı on katıyla şimdiden eridi. Hal böyle iken Öğretmenler Günü, basit ve içi boş kutlama mesajlarıyla geçiştirilmemelidir.

Aydın Kalkan, beklentimiz 2019 24 Kasım’ında zaten zor durumda olan eğitimcilere önemli bir müjde verilmelidir. Her yıl önemli bir problem çözülse hem eğitimciler küsmez hem de sorunlar birikmez. Bu Öğretmenler Gününde eğitimciler ciddiye alınmayı bekliyor ve önemli müjdelerin verilmesini bekliyor ifadelerini dile getirdi.

18 Kas 2019 - 23:45 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.