Öğretmenlere Bir Uyarı Daha: Hiç ödev verilmemesini...

Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci cuma günü karne almaya hazırlanırken, öğretmenlere ve idarecilere bir uyarı Edirne'den geldi.

Öğretmenlere Bir Uyarı Daha: Hiç ödev verilmemesini...
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci cuma günü karne almaya hazırlanırken, öğretmenlere ve idarecilere bir uyarı Edirne'den geldi. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, öğretmenlere seslenerek, "Hiç ödev verilmemesini arzu ediyoruz" dedi.

Edirne merkezde bulunan ve çoğunluğunu dezavantajlı öğrenci grubunun oluşturduğu Meriç İlkokulu bünyesinde kurulan müzik sınıfı açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Orhan Erdem, 12 Ocak Cuma günü karnelerin alınmasıyla birlikte başlayacak olan yarı yıl tatili öncesi, öğretmen ve idarecilere seslendi. Erdem, "Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak başta Bakanımız tüm ekibi olarak tatilin çocuklara dinlenmeye vesile olmasını, tiyatro, sinema, sportif faaliyetlerine zaman ayırmasını, aileleri ile birlikte daha çok vakit geçirmelerini arzu ediyoruz. O bakımdan da öğretmenlerimizden, idarecilerimizden ödev vermemelerini rica ediyoruz. Çünkü uzun bir süre eğitim süremiz var. Bunları normal ders saatleri içerisinde, eğitim öğretim faaliyetlerinin saatleri içinde götürülmesini arzu ediyoruz. Çocuklarımız inşallah kitaplarını okurlar. Yeni döneme daha hazırlıklı daha dinlenmiş olarak başlarlar. Tekrar tekrar çok, "çok" demem de yanlış hiç ödev verilmemesini arzu ediyoruz" dedi.

"KÖTÜ KARNE ÇOCUĞUN DEĞİL, BİZİMDİR"

Erdem, yarıyıl tatili öncesi ders notlarının düşük olması nedeniyle velileri de öğrencilerin üzerine gitmemesi konusunda uyararak, "Biz hep şunu diyoruz, "kötü karne çocuğun değil, başta bizim, öğretmenimizin ve velinindir. Çocuğun kötü karnesi olmaz. Biz burada hatamızı bulup, ne daha ek ders vermemiz gerekiyor, ne yönde katkı vermemiz gerekiyor, böyle bakmamız lazım. Velilerimiz hiçbir çocuğun karnesi ile ilgili onu rahatsız etmemesi, üzerine gitmemesini arzu ederiz. Tekrar tekrar ediyorum, kötü karnenin sebebi bizizdir, öğretmenidir, velisidir. Hep beraber sorumluluğumuzun bilincinde bunu çözmemiz gerekir" diye konuştu.

MİNİK MEHTERAN GÖSTERİSİ ALKIŞ TOPLADI

Meriç İlkokulu bünyesinde kurulan müzik sınıfı öğrencilerinden oluşan minik mehteran takımının gösterisi izleyenlerden tam not aldı. Çocukları kadar kendileri de büyük heyecan yaşadıklarını söyleyen veliler, "Desteklerinden dolayı devletimize teşekkür ediyoruz. Gurur duyuyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'e, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Meriç İlkokulu yöneticileri ile öğretmenleri de açılışta eşlik etti.

(Koray Ustabaşı/İHA)

17 Oca 2018 - 17:33 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.