'Okul kaydı için ikamet sahteciliği' çetesi çökertildi

Rüşvet karşılığı öğrencilerin ikametini değiştiren, başkası adına kimlik düzenleyen, aralarında muhtar ve nüfus memurlarının da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı

Antalya'da para karşılığında öğrenci okul kayıtları için ikamet etmediği halde adres değişikleri yaptıkları tespit edilen ve aralarında 3 nüfus müdürlüğü görevlisi ile 2 muhtarın da bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde rüşvet, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık suçları kapsamında çalışma başlattı. Nüfus Müdürlüklerinde görevli Y.A, Z.T, A.Y isimli memurlar ile mahalle muhtarları L.H.A. ve O.A. isimli şahısların rüşvet karşılığında öğrenci okul kayıtları için orada ikamet etmediği halde adres değişikleri yaptıkları, yeni çipli nüfus cüzdanlarını başka şahıs adına orijinal olarak düzenledikleri, noterden bu nüfus cüzdanları ile kendi veya irtibatlı oldukları şahıslar adına vekalet vermek suretiyle gayrimenkul satışı yaparak haksız kazanç sağladıkları, Türkiye'de vefat eden yabancı uyruklu şahısların kendi ülkelerine verilmek üzere tanzim edilecek evrakları sahte olarak tanzim etmek suretiyle menfaat temin ettikleri tespit edildi. Yine bu suça karıştığı tespit edilen S.A, T.Y, M.A ve M.Ö isimli şahıslar olmak üzere toplam 9 şüpheli yapılan operasyonla gözaltına alındı. Soruşturmanın Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından devam ettiği bildirildi.

18 Oca 2018 - 13:38 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.