Ölümlü trafik kazalarında büyük gerileme

Arife günü dahil 4 günlük Ramazan Bayramı tatilinde meydana gelen kazalarda 69 kişi hayatını kaybetti.

Arife günü dahil 4 günlük Ramazan Bayramı tatilinde meydana gelen kazalarda 69 kişi hayatını kaybetti. Son 14 yılda yaşanan can kayıplı trafik kazaları incelendiğinde, yüzde 23'lük bir azalma yaşandığı görüldü.

Bayram süresince karayolu trafik akışının güvenli şekilde sağlanabilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı, 13-18 Haziran 2018 tarihlerinde 6 gün süreyle trafik tedbirlerini artırdı. Bu kapsamda bayram süresince karayollarında 24 saat esasına göre yaklaşık 70 bin trafik personeli görev yaptı. 227 personel yolcu olarak 454 otobüsü habersiz denetledi. Bu yıl ilk kez 32 polis başmüfettişi karayollarında alınan tedbirleri yerinde denetleme görevini üstlendi. Bayram süresince vatandaşlara karayolu trafik güvenliğinin önemini anlatan SMS'ler gönderildi. Ayrıca, Yandex navigasyon aplikasyonu üzerinden ülke genelinde sürücüler tarafından bilinmesi gereken 50 adet kritik kaza noktası hakkında güzergah üzerinde anlık bilgilendirmeler yapıldı.

Trafik yoğunluğu olan 6 ilde helikopter ile 31 saat süreyle, ülkemizin batı/doğu aksı arasında önemli bir ulaşım güzergahı olan Çorum-Osmancık ve Amasya-Merzifon'da oluşturulan trafik denetim noktalarında İHA ile diğer önemli kavşak noktaları olan Konya-Kulu, Eskişehir-Sivrihisar, Kırıkkale illerinde ise Drone ile 6 saat, ayrıca 46 ilde 340 saat Drone ile akan trafik havadan izlenerek denetlendi. Trafik yoğunluğu ve kural ihlalleriyle ilgili trafik ekiplerine anında bilgi aktarıldı.

YÜZDE 23 AZALDI

Alınan bu önlemler sayesinde arife günü dahil 4 günlük Ramazan Bayramı tatilinin tamamında trafik kazalarına bağlı can kayıplarında son 14 yılda 4 gün (arife günü dahil) bayram tatili olan 7 yılın ortalamasına göre yüzde 23'lük bir azalma yaşandı. Ayrıca Bayramın dönüş günü olan son gününde 14 yılın ortalamasına göre yüzde 52'lik bir azalma oldu. Polis başmüfettişlerinin görevli olduğu kazaların yoğun yaşandığı 50 güzergahın hiçbirinde ise ölümlü kaza meydana gelmedi.

Alınan tüm tedbirlere rağmen, bayram süresince mevsimsel koşulların dışında ani gelişen meteorolojik olaylar, yol kenarlarına ve tesis girişlerine hatalı park ve/veya duraklamalar, yorgun ve dikkatsiz araç kullanımı, yol koşullarına uygun olmayan lastik kullanımı, yaya geçiş önceliklerine dikkat edilmemesi gibi nedenlerle 4 günlük bayram tatili süresince meydana gelen kazalarda 69 kişi hayatını kaybetti.

Bakanlık, kaza nedenli can kayıplarının azaltılması amacıyla; kural ihlallerinin önlenmesi yönünde ilave tedbir çalışmalarına devam ediyor.

18 Haz 2018 - 16:13 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.