Önder Kahveci: Mülakat Sistemi Derhal Kaldırılmalı

Genel Başkanımız Önder Kahveci, her Salı Bengü Türk TV’de yayınlanan, çalışma hayatı ve ülke gündeminin değerlendirildiği Söz Hakkı programının canlı yayın konuğu oldu.

Gökhan Altunkaş’ın hazırlayıp sunduğu programda Genel Başkanımız Önder Kahveci, sözleşmeliler, yardımcı hizmetliler, ek gösterge, mülakat ve yönetici atama gibi bir çok konuda değerlendirmelerde bulundu.

KAHVECİ: HİÇ BİR ÇOCUK ANNE ŞEFKATİNDEN MAHRUM KALMAMALI

Yüzlerce izleyicinin de sosyal medya üzerinden soruları ve görüşleriyle katıldığı programda sözleşmelilerin kadro talebini gündeme taşıyan Genel Başkan Kahveci, “Yetkililer artık bu soruna duyarsız kalmamalı ve sözleşmelilere kadro bir an önce verilmeli” dedi. Kahveci, “Sözleşmelilerin kadro taleplerini her platformda dillendiriyoruz. Bu konuda atılacak adım, tek çare ve tek çözüm kadrodur. Şuraya, toplantılara, çalışmalara ve zaman kaybına gerek yok.

Yetkililer artık farklı istihdam modellerinden vazgeçmelidir. 2011 yılında sözleşmelilere kadro verildi ama yeniden sözleşmeli alınmaya devam etti. 2013 yılında yine kadro verildi ama yine sözleşmeli istihdamı devam etti. Biz şimdi yeniden sözleşmelilere kadro verilsin ve bir daha da sözleşmeli personel alınmasın diyoruz. Güvencesiz çalışmanın önü kapatılmalıdır. Vekil ebe, hemşire, vekil imam diye bir şey olur mu? Aileler parçalanıyor, eşlerin yaşadığı sıkıntılar onların hayatlarını etkiliyor, verimlilik düşüyor, motivasyon kalmıyor.

Twitter’da “Kamusensusmazkadrosuz” olmaz adı altında bir etiket çalışması yaptık, neredeyse sosyal medya mitingine dönüştü. 1 milyon civarı tweet atıldı ki bu ciddi bir rakamdır. Bu insanların talepleri kadrodur. 4+2, 3+1 vs. Bunları bırakalım, bizim derdimiz aileler bira araya gelsin. Bir çocuk annesinden ayrı kalmasın, anne şefkatinden mahrum olmasın. Türkiye sosyal hukuk devletidir, bu sosyal bir yaradır, devlet bu yarayı iyileştirmelidir. Her türlü eylem ve etkinliği yapacağız ve kadroyu alacağız” dedi.

KAHVECİ: KAMUDA OLUŞAN HEYECANA CEVAP VERİLMELİ

Ek gösterge beklentisi ve yardımcı hizmetlerin talepleri konuları da Genel Başkanımız Önder Kahveci’nin gündemindeydi. Kahveci, “Ek gösterge konusunda yıllardır yeni bir düzenlemenin şart olduğunu dile getirdik. Verilen sözlerle birlikte kamuda ciddi bir umut oluştu. Kamuda heyecanlı bir bekleyiş var. Ancak net bir adım atılmaması kamu çalışanlarında hayal kırıklığı yaratıyor. Bizim hazırladığımız ek gösterge çalışması TBMM’ye sunuldu. Ben inanıyorum ki bu tasarı Genel Kurula gelse hemen çıkar. Ancak bu mesele dört meslek grubu ile sınırlı kalmamalı, tüm kamu çalışanlarını kapsamalı. Ayrıca biz ek gösterge alamayan yardımcı hizmetler sınıfının da buraya dahil edilmesini istedik. Bu arkadaşlarımızın da bir defalığına Genel İdari Hizmetler sınıfına geçirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bunların bütçeye bir yükü de yok. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak bu konularda atılacak adımların takipçisi olacağız” dedi.

KAHVECİ: MÜLAKAT SİSTEMİ DERHAL KALDIRILMALI

Yönetici atama ve mülakat sistemi hakkında Türkiye Kamu-Sen’in görüşlerini bir kez daha dile getiren Genel Başkanımız Önder Kahveci, “Mülakat sistemi kökten kaldırılmalı ve yerine liyakati esas alan bir sistem inşa edilmelidir” dedi. Kahveci, “Mülakat subjektif bir değerlendirme sistemidir. Burada çok net bir biçimde hak gaspı vardır. 2016 yılında yaşadığımız hain darbe girişimi aslında bize bir çok şeyi göstermiştir. Mülakat sistemi neticesinde, ehliyet ve liyakat sahibi olmayanların, benim adamım mantığı ile bir yerlere gelmesi neticesinde bunlar yaşanmıştır. Kamuda adı dernek, cemaat, vakıf vs. Hiç bir yapılanmaya müsaade edilmemelidir. Bizim sadakatimiz devletimiz ve milletimizedir. Mülakat konusunda yetkili merciler ve STK’lar bir araya gelmeli, yeni bir çalışma yapılarak bu sisteme son verilmelidir. Yeni sistemde mutlaka liyakate dikkat edilmelidir. Çünkü kamuda huzurun tesisi emin olun buna bağlıdır”

KAHVECİ: DÖNER SERMAYE KONUSUNDA CİDDİ SIKINTILAR VAR

Sağlık hizmet kolunda yaşana problemleri de değerlendiren Genel Başkan Önder Kahveci, “Döner sermaye hekim dışı sağlık personeli, için artık yok. Bu konuda ciddi bir tepkiler var sağlık çalışanlarından. Yetkililer ne zamana kadar bu konuya duyarsız kalacaklar? Sayın Bakanı ve yardımcılarını ziyaretlerimde döner sermaye yönetmeliğinin değişmesi gerektiğini ifade ettim. Sağlık çalışanlarının eskiden aldığı rakamlara kavuşması lazım. Biz bu konuda imza kampanyası yapıyoruz ve bu imzaları Sağlık Bakanlığı'na teslim edeceğiz. Ben buradan bir öneri sunuyorum, gelsinler bu yönetmeliği kaldıralım. Biz yıllardır bunun sürdürülebilir bir sistem olmadığını söyledik. Bu konu bir an önce çözüme kavuşturulmalı” dedi.Video İçin Tıklayın...

27 Şub 2019 - 12:50 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.