Önder Kahveci: Sağlıkta Döner Sermayeler Artırılmalıdır

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanımız Önder Kahveci, Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcılarımız İsmail Türk, Ümit Turhan, Kenan Karaçam, Hamza Olgun ile birlikte Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven...

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanımız Önder Kahveci, Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcılarımız İsmail Türk, Ümit Turhan, Kenan Karaçam, Hamza Olgun ile birlikte Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven ve Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Süleyman İslamoğlu’nu ziyaret etti.

KAHVECİ: SORUNLARI ORTAK AKIL VE DİYALOGLA ÇÖZELİM

Sağlık çalışanlarının sorunlarının ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği ziyaretlerde Genel Başkanımız Önder Kahveci, sağlıkta şiddet ve döner sermaye konusunu gündeme getirdi. Kahveci, “Sağlık çalışanlarının sorunları oldukça fazla… Bu sorunların çözümü noktasında bizler Türk Sağlık-Sen olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonraki süreçte de diyalog içinde, ortak akılla hareket ederek çözüm bekleyen sorunların üstesinden geleceğimiz inancındayız.

Sağlık Bakanlığı büyük bir Bakanlık olması dolayısıyla sorunları da fazladır; ama uygulanabilir ve liyakate dayalı çalışmalar ile çözüme yönelik başarılı sonuçlar alınacaktır. Bizler sağlık çalışanlarının artık yüzünün gülmesini, işlerini yüksek motivasyonla yapabilmelerini istiyoruz.

KAHVECİ: SAĞLIKTA ŞİDDET VE DÖNER SERMAYE

Son günlerde giderek artan Sağlıkta Şiddet olaylarına vurgu yapan Genel Başkanımız Önder Kahveci, bu sorunun çözümüne yönelik beklenen adımların atılması ve tedbirlerin alınması için vakit kaybedilmemesi gerektiğini dile getirdi. Bu kapsamda sağlıkta şiddete çözüm olarak Türk Sağlık Sen tarafından hazırlanan Sıfır Toleranslı Alan ve diğer öneriler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Döner Sermaye konusunda da tüm çalışanları kapsayacak, daha adaletli şekilde çözüm üretilmesinin gerektiğini dile getiren Kahveci; çalışanların performans ödemelerinin arttırılması ve döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması gerektiğini ifade etti. Sağlık çalışanlarının bu haklı taleplerinin yerine getirilmesi ile verimliliğin artarak sorunların çözüleceğine inandığını belirtti.

KAHVECİ: AYRIMCILIĞA MÜSAADE EDİLMEMELİ

Genel Başkanımız Önder Kahveci, kurum içinde yapılan personel ayrımcılığına dikkat çekerek, “Özellikle yöneticiler bazında personel ayrımcılığına son verilmeli, idareciler liyakati esas almalıdır. Ülkemiz siyasi ve ekonomik olarak yoğun saldırılara maruz kalırken kurumlarımızda bu tür ayrımcılığa asla izin verilmemelidir.” dedi.

Ziyaretlerden memnuniyet duyduklarını ifade eden Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven ve Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Süleyman İslamoğlu, “Sorunların çözümü noktasında sizin desteğiniz bize güç katacaktır. Paylaşıma ve ortak akla her zaman açığız. Sağlık Bakanlığı gibi büyük bir bakanlığı çok daha iyi yerlere taşıma gayreti içinde olacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır” ifadelerini kullandılar.

13 Eyl 2018 - 18:59 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.