Sağlık Çalışanlarının Eşleri Aşılanmada Unutuldu!

Türk Sağlık-Sen tarafından Sağlık Bakanlığı’na bir başvuru yapılarak sağlık çalışanlarının eşlerinin de aşılama takvimine ivedilikle dahil edilmesi istendi.

Başvuruda Covid-19 aşılarının uygulanmaya devam ettiği hatırlatılarak “ Sağlık çalışanlarının aşılanmaları tamamlanmış olup yaş ve risk gruplarına ve mevcut aşı sayısına göre aşılama uygulamaları devam etmektedir. Bu kapsamda 12 Şubattan itibaren 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile bu kişilerin 60 yaş ve üzerindeki eşlerinin ilk doz aşılarının uygulanmasına başlanmıştır. Ancak ilk sırada aşılanan sağlık çalışanlarının eşleri aşı takvimine alınmamıştır.” denildi.

Sağlık çalışanlarının virüsü evlerine taşıma risklerinin herkesten fazla olduğuna dikkat çekilen başvurumuzda "Pandemi Dönemi Sağlık Çalışanları" Araştırmamızın sonuçlarına göre Sağlık çalışanlarının pandemi dönemi boyunca en büyük endişesi Yüzde 75 gibi çok yüksek bir oranla virüsü aile bireylerine bulaştırmak olduğuna da dikkat çekildi.

Sağlık çalışanlarının bu konuda yaşadığı mağduriyetin sonlandırılarak Covid-19 aşı uygulamaları kapsamında sağlık çalışanlarının eşlerinin de ivedilikle aşı takvimi kapsamına alınması talep edildi.

Sendikamız tarafından yapılan başvuru ile ilgili bir değerlendirme yapan Genel Başkanımız Önder Kahveci “ Sağlık çalışanlarının eşlerinin de aşılanması için Bakanlığımıza başvurumuz yaptık. En riskli grup sağlık çalışanları ve çalışanların%75’inin en önemli endişesi virüsü ailelerini bulaştırmak olduğuna göre bu konuda Sağlık Bakanlığı beklememeli gereğini yapmalıdır. Sağlık çalışanlarının endişelerini gidermek için adım atmalıdır. “dedi.

09 Nis 2021 - 21:58 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.