Sağlık'ta Mevzuata Aykırı Göreve Mahkeme Dur Dedi!

İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde laboratuvar teknisyeni olarak görev yapan üyemizin acil olarak çalışılan testlerin üst onayını vermesinin uygun görülmesi işlemine karşı sendikamız tarafından dava...

İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde laboratuvar teknisyeni olarak görev yapan üyemizin acil olarak çalışılan testlerin üst onayını vermesinin uygun görülmesi işlemine karşı sendikamız tarafından dava açılmıştı.

Davayı görüşen İstanbul 8. İdare Mahkemesi verdiği kararda laboratuvar teknisyenlerinin görev tanımında çalışılan test sonuçlarına onay verebileceklerine dair bir düzenleme olmadığına dikkat çekilerek sadece onaya sunmakla ilgili bir sorumlulukları olduğuna vurgu yapıldı.

Kararda, mevzuatta öngörülmeyen yetki ve sorumluluk dahilinde teknik personelin çalıştığı teste onay vermesi işleminin hukuka uygun olmadığına hükmedilerek, idarenin bu yöndeki işleminin iptaline karar verildi

25 Şub 2021 - 18:20 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.