Salih Müslim kimdir, nereli kaç yaşında?

Türkiye'nin talep ettiği PYD Eşbaşkanı Salih Müslim kimdir?

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim kimdir? Salih Müslim aslen nerelidir ve Salih Müslim kaç yaşındadır? İşte Salih Müslim'in biyografisi ve hayatı.

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin eş başkanı Salih Müslim Prag Marriot Hotel'de ortaya çıkmıştı. Afrin operasyonunda terör örgütü PYD/PKK'nın büyük darbe almasından sonra korkuya kapılan PYD'nin eş başkanı Salih Müslim'in nerede olduğu belli oldu. Kırmızı listede arananlar arasında yer alan Salih Müslim'in, Prag Marriot Hotel'de olduğu ortaya çıktı.

Sürekli korkudan yer değiştiren Salih Müslim'in Prag Marriot Hotel'de iki toplantı yaptığı anlaşıldı.

KİMDİR VE NERELİ

1951 yılında Halep'te dünyaya gelen Salih Müslim doğma büyüme Suriyelidir.

Kürt asıllı bir ailenin ferdi olan terör örgütü PYD'nin eşbaşkanı Salih Müslim Suriye Kürdistan Demokrat Partisi'ne katılmıştır. Daha sonra PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin eşbaşkanı olarak seçildi. PYD’nin eski eşbaşkanı Salih Müslim, Prag polisinin ani operasyonuyla gözaltına alındı.

Kürt asıllı bir ailenin ferdi olan Salih Müslim,1970 senesinde İstanbul'da yaşamış ve 1977 yılında üniversite eğitimini tamamlamıştır.

Asıl mesleği mühendis olan Salih Müslim 1998 yılında siyasete ilk adımını atmış ve Suriye Kürdistan Demokrat Partisi'ne katılmıştır.

Çekya İnterpol Birimi, Müslim’in Türkiye’nin talebi ve ilettiği yakalama emirlerine istinaden gözaltına alındığını bildirdi. Müslim’in Parag’da kaldığı oteli belirleyen MİT’in Çek polisine istihbarat verdiği öğrenildi. İstihbarat üzerine Çek polisi Müslim’in kaldığı otele saat 02.35’te şok bir baskın yapıp teröristbaşını yatağında gözaltına aldı. Müslim son olarak Zeytin Dalı Operasyonu’yla ilgili Türkiye’yi suçlayan yalan propaganlar sunduğu Brüksel’deki bir toplantıya katılmıştı. Prag’da da benzer bir etkinliğe katılacağına yönelik haberler üzerine Çek yetkililerden yakalanması talep edildi.

BAŞINA ÖDÜL KONMUŞTU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 Şubat 2016’da Merasim Sokak’ta Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait personel servislerinin geçişi sırasında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyla ilgili olarak yürüttüğü soruşturma kapsamında Müslim hakkında yakalama kararı çıkarttı. Adalet Bakanlığı, Kasım 2016’da İnterpol’e başvurarak Müslim için kırmızı bülten çıkarılmasını talep etti. Müslim, iki hafta önce İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı “Terör Listesi”ne kırmızı sırada eklendi ve bulunmasına yardımcı olanlara da 4 milyon TL ödül konuldu.

İçişleri Bakanlığı'nın terör suçlarından arananların yer aldığı kırmızı listeye 44, mavi listeye 26, yeşil listeye 34, turuncu listeye 37, gri listeye 89 yeni isim eklenmiş ve 4 milyon TL ödüllü kırmızı listeye eklenenler arasında terör örgütü PYD’nin eski lideri Salih Müslim de yer almıştı.

Kaynak : Akşam

27 Şub 2018 - 16:09 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.