Son Dakika! Dolar 6 TL'nin Altında!

BDDK ve TCMB başta olmak üzere atılan adımların ardından oluşan iyimser havaya AB ile ilişkilerin kuvvetlenebileceği öngörüsünün de eklenmesiyle dolar/TL tarihi zirvesinden uzaklaşarak bankalara getirilen yeni takas sınırın da etkisiyle altında 6'nın...

Haftanın ikinci işlem gününde dalga boyunun önceki günlere göre azaldığı dolar/TL, bu sabah 5,76 seviyesinin altını test etti.

ABD ÜRÜNLERİNE EK VERGİ (EK VERGİ GETİRİLEN ABD ÜRÜNLERİ LİSTESİ)

Dün 6,43 seviyesinden kapanan dolar/TL, bu sabah 5,76'nın altını gördü.

Kur bugün 6,03 civarında seyrediyor.

Euro/TL 6,85 civarında işlem görüyor.

BIST 100 endeksi ise güne yüzde 1,74 artışla 95.040,93 puandan başladı.

Uzmanlar, BDDK ve TCMB'nin attığı adımların, Türk lirasına spekülatif atakları sınırladığını belirterek, yurt dışında ABD'de sanayi üretimi başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini ifade etti.

Teknik açıdan dolar/TL'de 6,50'nin altında kalındığı sürece düşüş eğiliminin devam edebileceğini kaydeden uzmanlar, ABD ile diplomatik haber akışının da izlenmesi gerektiğini söyledi.

NTV

15 Ağu 2018 - 10:29 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.