Sonunda yasaklandı! Çizgi filmlerde yeni dönem

Sonunda yasaklandı! Çizgi filmlerde yeni dönem

Sonunda yasaklandı! Çizgi filmlerde yeni dönem
Sonunda yasaklandı! Çizgi filmlerde yeni dönem
Haber albümü için resme tıklayın

Çizgi filmlerdeki silah yasağı için çok geç kalınmadı mı?

ABD'deki George Floyd olaylarından sonra artık hiçbir şey eskisi gibi değil diyebilir miyiz? Bence evet. İşte son örnek... Warner Bros, 'Looney Tunes' çizgi filmlerinde silah kullanmayı bırakacaklarını duyurmuş. Çizgi filmlerdeki siyah yasağı için çok geç kalınmadı mı peki?

Köklü bir değişimin habercisi

Bu hayatta her şeyin bir 'doğru zaman'ı var. Mutlaka ne yaşanıyorsa doğru zamanda yaşanıyor. Ne bir dakika önce, ne bir hafta sonra. Her şey kusursuz bir şekilde ilerliyor. Toplumsal olaylar da keza organik bir şekilde ilerliyor. ABD'deki George Floyd olayları da sadece bu yıla değil, son 10 yıla, belki de daha fazla yıla damga vuran olaylardan biri. Ülkedeki hatta dünyadaki köklü bir değişimin habercisi. Tam da Corona sürecine denk gelen Floyd olaylarından sonra ABD'de yaşananlar tüm dünyayı da doğrudan ilgilendiriyor. Adeta kartlar yeniden dağıtılıyor.

Artık silah yok!

Warner Bros, bu olaylar neticesinde önemli bir karar almış. 'Looney Tunes' çizgi filmlerinde silah kullanmayı bırakacaklarını duyurmuşlar. Çizgi filmlerin yapımcılarından Peter Browngardt, New York Times'a verdiği röportajda bu kararı açıklamış. Yani bu ne demek? Bugs Bunny, Elmer, Sam gibi karakterler artık silahlı bir maceranın peşine düşemeyecekler demek. Çizgi filmin yeni versiyonlarında silah yerine tırpan kullanılacakmış. Dahiyane bir çözüm mü? Değil. Ama silahtan da iyidir diye düşünüyorum.

Evet çok geç kalındı ama...

Benim bu konuya dair asıl Molatik olduğum kısım ise şu: Çizgi filmlerdeki silah yasağı için çok geç kalınmadı mı? Bir Y kuşağı temsilcisi olarak televizyonla büyüdük bizler. Ve izlediğimiz çizgi filmlerde, özellikle de kovalama sahnelerinde silahlar, çatallar, bıçaklar, çeşit çeşit şiddet öğeleri de bilinçaltımıza işledi. Şiddetin 'olağan'lığını bilinçaltımıza işleyerek büyüdük farkında olmadan. 'Seks' muhabbetinden bağımsız konuşuyorum. Şiddet. Daha doğrudan bir etkiden bahsediyorum. Yani illa George Floyd'un hayatını kaybetmesi mi gerekiyordu bu gidişata 'Dur' demek için? Cevap vereyim: Ne yazık ki evet... Değişimler sancılı oluyor. Ve bazen de kanlı oluyor. Daha iyi bir dünyaya ilerlediğimize yürekten inanıyorum. Çizgi filmlerdeki silah yasağı çok gecikilmiş bir karar olsa da, George Floyd olayı olmasa gerçekleşmeyecek olsa da yine de atılan her adım pozitif bir gelişmedir. Çocuk psikolojisini yıllarca çok hafife aldık. Atılan bu adımı olumlu karşılamak lazım bu yüzden...

Kaynak : Milliyet

15 Haz 2020 - 10:54 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.