Sözleşmeli Memura % 15 Zam

Türk Sağlık-Sen çalışanlar için verdiği mücadele sonuç almaya devam ediyor. Kayseri Üniversite şubemiz yürüttüğü başarılı mücadelenin sonucunda Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli sözleşmeli memurların mağduriyeti giderildi.

Erciyes üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 4/B’li kurum sözleşmeli olarak çalışan sağlık personeli 2013 yılından bu yana maaşları konusunda mağduriyet yaşamaktaydılar. Maaşları asgari ücretin altında kalan sözleşmeli memurların sorunlarının çözümü için yetkili sendika Üniversite şubemiz ilk olarak KİK’te konuyu gündeme taşımıştı.

Bunun yanı sıra hastane yönetimi ile yapılan görüşmelerde de sorun dile getirilerek bütün kurumlarda 4/B’lilerin daha çok ücret aldıkları, Hastanede görev yapan personelin maaşlarının çok düşük kaldığı belirtilmişti.

Şubemizin bu kararlı girişimleri sonucunda Ocak ayı itibari ile tüm ek ödemeler hariç net 1380 TL olan 4/B maaşları 1608 TL’ye arıtılarak yaklaşık %15 artış yapıldı.

Çalışandan aldığı gücü çalışanların hak ve menfaati için kullanınca nasıl sonuçlar ortaya çıkacağının bir görüntüsüdür bu artış. Yüzde 0.5’lik bir artışa evet deyip memuru ekonomik felakete sürükleyenlere hala üye olmaya devam edenler bir kez daha bu düşüncelerini gözden geçirmeliler. Çalışandan ve haktan yana olan sendikacılığı tercih etmeliler.

15 Oca 2018 - 22:49 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.