Stajyer Öğrencilere Hastanede Yemek Artık Ücretsiz

Sendikamız tarafından sağlık kurumlarında mesleki eğitim ve staj yapan öğrencilerin sağlık tesislerinde sunulan yemek hizmetinden faydalandırılmaması nedeniyle Sağlık Bakanlığı’na bir başvuru yapılmıştı.

Başvuruda sosyal devlet anlayışının gereği olarak öğrencilerin ücretsiz yemekten faydalandırılmaları gerektiği hususuna vurgu yapılmış, sağlık tesislerinde mesleki eğitim ve staj yapan öğrencilerin sağlık tesislerinde sunulan ücretsiz yemek hizmetinden faydalandırılması istenmişti.

Sendikamızın girişimleri sonucunda bu sorun bugünkü Resmi gazetede yayınlanan yönetmelik değişikliği ile çözüldü.

Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliğine “İlgili mevzuat gereğince yataklı tedavi kurumlarında staj yapan öğrenciler, staj yaptıkları günlerle sınırlı olmak üzere hastalar için oluşturulmuş yemek servisinden ücret ödemeden yararlandırılır” hükmü eklendi.

Yapılan düzenleme ile ilgili bir değerlendirme yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “ Geleceğin sağlık çalışanı stajyer öğrencilerin yemekten mahrum bırakılması kabul edilir bir şey değildi. Bu konuda biz de başvurumuzu yapıp çözüm istemiştik. Nihayet bugün bu talebimiz karşılandı. Öğrencilerimiz artık hiçbir sorun yaşamadan hastanelerde ücretsiz yemekten faydalanabilecekler. Hayırlı olsun.” dedi..

19 Ara 2018 - 11:29 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.