Şükrü Kolukısa, Güney Afrika'da NTEU'nun Genel Kuruluna Katıldı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, Güney Afrika Yükseköğretim Sendikası’nın (NTEU) 6. Genel Kurulu’na katıldı.

Şükrü Kolukısa, Güney Afrika'da NTEU'nun Genel Kuruluna Katıldı
Şükrü Kolukısa, Güney Afrika'da NTEU'nun Genel Kuruluna Katıldı
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, Güney Afrika Yükseköğretim Sendikası’nın (NTEU) 6. Genel Kurulu’na katıldı.

‘Kıyıların da Ötesinde’ başlığıyla Johannesburg’da gerçekleştirilen kongrede bir konuşma yapan Şükrü Kolukısa, Türkiye’nin en büyük emek örgütü olarak bugün kıyının bir ucundan yankılanan sese kayıtsız kalmadıklarını ifade ederek, “Bu sese karşılık vermek için buraya geldik” dedi.

NTEU ile ikinci sertifika programıyla başlayan ilişkilerinin her geçen gün daha da ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kolukısa, uluslararası anlamda atacağı her adımda NTEU’ya yardımcı olmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını kaydetti.

Şûralarla, raporlarla, çalıştaylarla eğitimin temel sorunlarına mercek tuttuklarını, çözüm önerileri getirdiklerini dile getiren Kolukısa, 5 yıl önce başladıkları uluslararası çalışmalarla dünyadaki temel meseleleri de yakından izlediklerini ve farklı tecrübelerden istifade etmeye gayret ettiklerini söyledi.

“Eğitim-Bir-Sen’i küresel anlamda da bir okul olarak değerlendiren bütün dostlarımıza kapılarımız her zaman açıktır” diyen Şükrü Kolukısa, “Bu bağlamda hangi kıyıdan olursa olsun, bütün dostlarımızı ülkemize ve sendikamıza davet etmekten büyük mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Kolukısa, beş yıldır gerçekleştirdikleri kısa film yarışmasının altıncısını uluslararası alanda yapma kararı aldıklarını dile getirerek, “Eğitim temalı kısa film yarışmamız artık sizlerin, katkılarınızı ve katılımınızı bekliyoruz” dedi.

NTEU Genel Başkanı Dimakatso Peo, 10 yaşında genç bir sendika olarak önlerinde uzun soluklu bir koşunun olduğunu belirterek, uluslararası tecrübe paylaşımına önem verdiklerini ve Eğitim-Bir-Sen’in tecrübelerinin kendileri için çok değerli olduğunu kaydetti. Eğitim-Bir-Sen’in 2018 yılında İstanbul’da 77 ülkeyi bir araya getirdiği küreselleşme, eğitim ve sendikalar uluslararası sempozyumuna katıldığını ve böyle büyük bir organizasyondan nasıl etkilendiğini kongre delegeleriyle paylaşan Peo, Eğitim-Bir-Sen’in kendileri için iyi bir örnek olduğunu vurguladı.

‘Kıyıların da Ötesinde’ başlığını bir arzunun ifadesi olarak değerlendiren Peo, farklı kıyılara, farklı coğrafyalara ulaşmayı istediklerini ve bunu gerçekleştirmede Eğitim-Bir-Sen’in tecrübelerinin rehber olacağının altını çizdi.

NTEU Genel Sekreteri Grant Abbott ise, Eğitim-Bir-Sen’in, genç sendikacılara ufuk açan Uluslararası Eğitim Sendikacılığı Sertifika Programı’nın ikincisine katıldığını ve bu programdan oldukça etkilendiğini söyledi.

23 Kas 2019 - 15:50 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.