Süresiz Sözleşmeli Sağlık Çalışanlarından Türk Sağlık-Sen'e Ziyaret

Sağlık Teknikerleri Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu üyeleri süresiz sözleşmeliler (657 4-B) sendikamızı ziyaret ederek Genel Başkanımız Sayın Önder Kahveci ile görüştüler.

Sağlık Teknikerleri Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu üyeleri süresiz sözleşmeliler (657 4-B) sendikamızı ziyaret ederek Genel Başkanımız Sayın Önder Kahveci ile görüştüler. Sorunlarını içeren bir raporuda Genel Başkanımıza sunan platform üyeleri uzun yıllardır kadro beklediklerini dile getirerek yaşadıkları sıkıntıları aktardılar. Kadro için sendikamızın çalışmaları hakkında bilgi aldılar, destek istediler.

Kamuda Görev Yapan Tüm Çalışanlar Kadrolu Olmalı

Ziyarette Genel Başkanımız Önder Kahveci Kamuda görev yapan tüm çalışanların kadrolu olması gerektiğinin altını çizerek “ Biz uzun yıllardır aynı şeyi söylüyor ve bunun mücadelesi veriyoruz. Diyoruz ki,; kamuda görev yapan tüm çalışanlar kadrolu olmalıdır. Sözleşmeli istihdam sonlanmalı bu tür ucube sistemler terk edilmelidir. 2011 ve 2013 yıllarında bu yapıldı. Bir düzenleme daha yapılmalı ve sözleşmeli çalışma artık rafa kaldırılmalıdır” dedi.

TBMM’de Girişimlerimiz Sürüyor.

Genel Başkanımız ayrıca sözleşmelilere kadro konusunda geçtiğimiz hafta MHP Grup Başkanvekili Sayın Erkan Akçay ile görüştüklerini belirterek “ Bu hafta da AK Parti Grup Başkanvekili Sayın Mehmet Muş’la görüşüp sözleşmelilerin kadro talebinin ileteceğim. Sözleşmelilerin bu konuda beklentilerini kendilerine aktaracağım. Birçok Milletvekilimizi bu konuda bilgilendirdik. Kanun Tasarısı örneklerini paylaştık. Komisyonlarda gündeme getirdik; getirmeye de devam edeceğiz. Ayrıca önümüzdeki zaman diliminde yapılacak Kamu Personeli Danışma Kurulun’da konuyu masaya getirerek düzenleme yapılmasını bir kez daha isteyeceğim. Tabi ki sizler sizden sonra göreve başlayan 3+1’lerin kadro aldığını ama kendinizin bu hakta yararlanamadığı ve mağdur edildiğiniz konusunda haklısınız. Bu meseleyi de her iki görüşmemde gündeme getirerek çözüm talebinde bulunacağım. Ailesi, eşi ile işi arasında kamu çalışanı bir arkadaşımızın tercihe zorlanması, onlardan ayrı kalarak çalışma hayatını sürdürmesi kabul edilemez. Biz sizin taleplerini konusunda her zaman ve şartta mücadele ettik, kazanımlar da elde ettik. Nihai hedefimiz ise kamuda tüm çalışanların kadrolu olmasıdır. Bu konu bizim kırmızı çizgilerimizden biridir. Mücadele gündemimizin en önündeki maddelerdendir.

17 Kas 2020 - 20:15 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.