Tarihte benzeri görülmemiş bir hava harekatı

Terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, 72 uçakla Afrin kırsalına gerçekleştirilen harekatın yakın tarihte benzeri görülmemiş bir hava akını olduğunu söyledi. Uçakların hedefleri yüzde 95.57 isabet oranı ile vurması içinse "bu bir rekor" sözleri ile yorum

Türk Silahlı Kuvvetleri, "Zeytin Dalı" harekatıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 72 uçakla gerçekleşen harekatın ilk gününde tespit edilen 113 hedeften 108'inin tam isabetle vurulduğunu açıklamıştı.

Terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, açıklanan rakamları sosyal medyada değerlendirdi.

Afrin'in içinden ilk görüntüler

"Afrin kırsalına 72 savaş uçağı ile gerçekleştirilen hava akınının bir benzeri yakın tarihte görülmedi." diyen Ağar, buna yakın son operasyonun 2007'de Irak'ın kuzeyine yapılan harekat olduğunu orada da harekata 50 uçağın katıldığını ifade etti.

Abdullah Ağar, 108 hedefin vurulmasıyla ilgili olarak da, "113 hedefin % 95.57 isabetle 108'in vurulması ise BİR REKOR. Dünyada benzeri yok." ifadesini kullandı.

Sabah

21 Oca 2018 - 11:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.