-

TEDES kalktı bakın neler geliyor?

TEDES kalktı bakın neler geliyor?

mask

TEDES kalktı bakın neler geliyor?

İçişleri Bakanlığı, "sabit radar" olarak bilinen Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'ndeki "tuzak" uygulamasını kaldırarak yeni düzenlemeler yaptı. Buna göre, yerleşim yerleri giriş ve çıkışında yol üstü levhalar ile sabit radar uygulaması olduğuna dair ışıklı uyarı levhaları konulacak. Sabit radar noktalarından 500 metre öncesi ve sonrasında farklı hız limiti uygulanmayacak, 500 metre öncesinde sürücüler hız limitlerini de gösterir şekilde trafik levhalarıyla uyarılacak
2/11
mask
İçişleri Bakanlığı, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'ndeki (TEDES) "tuzak" uygulamasını kaldırarak yeni düzenlemeler gerçekleştirdi.
3/11
mask
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, halk arasında "sabit radar" olarak bilinen TEDES, uygulamada yaşanan bazı sorunlar, ihtiyaçlar ve vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda yeniden düzenlendi.
4/11
mask
İçişleri ile Maliye bakanlıklarınca yapılan değişiklikler şöyle:
5/11
mask
"Yerleşim yerleri giriş ve çıkışında yol üstü levhalar ile sabit radar uygulaması olduğuna dair ışıklı uyarı levhaları konulacak.
6/11
mask
Sabit radar noktalarından 500 metre öncesi ve sonrasında farklı hız limiti uygulanmayacak, 500 metre öncesinde sürücüler hız limitlerini de gösterir şekilde trafik levhalarıyla uyarılacak.
7/11
mask
Denetim yapılan yolda uygulanan hız limitinin onda birine tekabül eden mesafelerde birden fazla sabit radar denetimi gerçekleştirilmeyecek.
8/11
mask
Örneğin hız limiti saate 100 kilometre olan yerde 10 kilometre, 70 kilometre olan yerde ise 7 kilometre mesafede aynı yön ve istikamette, birden fazla sabit radar sistemiyle denetim yapılmayacak."
9/11
mask
Yetkililer, TEDES'te vatandaşın mağduriyetinin giderilmesini sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmeye gidildiğini, böylece kısa mesafe ve zaman aralığında birden fazla cezalı duruma düşülmesinin önüne geçildiğini kaydetti.
10/11
mask
TEDES'lerin gelecek günlerde yeni düzenlemeye uygun hale getirileceği öğrenildi.

19 Eyl 2016 - 11:10 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.