-

Telefonlardan bu uygulamaları silin

Telefonlardan bu uygulamaları silin

mask

Telefonlardan bu uygulamaları silin

Uygulamalarını güncelleyen Oculus, birçok kullanıcının pil ömründe ciddi düşüşe ve telefonların ısınmasına sebep oldu.
2/20
mask
Samsung`un akıllı telefonlarıyla kullanılabilen sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR`a gücünü veren Oculus, direkt olarak bu nedenle uygulamalarının problemleri yüzünden Samsung telefonları etkilemiş oldu.
3/20
mask
Oculus uygulamalarından dert yanan bazı kullanıcılar 3 saatte telefonun %70 oranında pil tükettiğinden dert yanıyor.
4/20
mask
Eğer sizin de telefonunuzda Oculus uygulamaları yüklüyse yapmanız gereken şey çok basit: uygulamaları silmek. Bakın telefonunuzun şarjını en çok neler tüketiyor?
5/20
mask
Ekran parlaklığını düşürün Ekran, pili en hızlı tüketen bileşenlerden biri olduğundan, ekran parlaklığını düşürmek pilden tasarruf etmenizi sağlayacaktır.
6/20
mask
Arka plan etkinliğini azaltın Arka plandaki uygulamaların çoğunu kapatmak, onların pili tüketmesine engel olacaktır. Twitter`da birisi sizden bahsettiğinde uyarı almak çok önemli değilse, bu işlevi kapatabilirsiniz.
7/20
mask
Belirli uygulamaları daha az kullanın Facebook, Twitter gibi uygulamaların arka planda çalışmasına engel olduğunuzda, bu sefer onları sıkça kontrol etmenizi söyleyen bir dürtüyle baş başa kalabilirsiniz. Ancak Facebook gibi bazı uygulamalar, pil ömrüne fark edilir derecede etki edebiliyorlar. Hangisinin daha çok pil harcadığını anlamak için tüketimi takip etmeniz gerekiyor. Pili sohbet etmediğiniz zamanda bile hızla tüketen uygulamalar arasında Google Hangouts`un da bulunduğunu söyleyelim.
8/20
mask
Uçak modu Uçak modunu sadece uçakta kullanılan bir ayar olarak düşünmeyin. Rahatsız edilmek istemediğinizde veya pil tüketimini yavaşlatmak istediğinizde uçak modu, çok faydalı olabiliyor.
9/20
mask
Ayrıca uçak modunda telefonunuz herhangi bir işlem yapmadığından çok daha hızlı bir şekilde şarj olduğunu da unutmayın.
10/20
mask
Konum ayarlarını kapatın Bazı uygulamaların konumunuzu takip etmesi, gerçekten işe yarıyor. Bazılarının ise bunu yapmasına pek gerek yok, çünkü kendi hayırlarına, sadece bilgi toplama amaçlı çalışıyorlar.
11/20
mask
Konum takibi pil ömrünü önemli ölçüde etkilediğinden onu tamamen kapatabilir veya belirli uygulamaları konumla ilgilenmekten alıkoyabilirsiniz.
12/20
mask
Uygulamaları haberiniz olmadan güncelleyen iPhone bu nedenle batarya ömrünü de hızla tüketebiliyor. İlgili ayarı yaparak güncelleştirmeleri sadece siz istediğinizde yapabilirsiniz. Bunun için Ayarlar>iTunes ve App Store bölümünden bu özelliği kapatabilirsiniz.
13/20
mask
Ayrıca uygulamaları güncellerken 3G`yi değil WiFi`ı tercih etmelisiniz. Bu hem kotanızın çabuk dolmasını engelleyecek hem de şarjınızın daha uzun ömürlü olmasını sağlayacak.
14/20
mask
Telefonunuzu en az ayda bir kez olmak üzere gereğinden fazla şarj edin. Örneğin cihazınız size yüzde 100 şarj olduğunu söylese de şarj döngüsü bitmediğinden kullanıcılar şarj sorunu yaşayabiliyor. Ayda bir kez olsun şarjınız yüzde 100 olsa dahi 30 dakika daha fazla telefonunuzu şarjda bırakmayı deneyin.
15/20
mask
Şarj döngüsünü düzenli olarak sizin adınıza bir başkasının yapmasını istiyorsanız Battery Doctor isimli uygulamadan faydalanabilirsiniz.
16/20
mask
Ekran parlaklığını kısarak da batarya ömrünü uzatabilirsiniz. Gözünüzü zorlamayacak şekilde parlaklık seviyesini AirDrop ayarını yaptığınız bölümden değiştirebilirsiniz.
17/20
mask
Operatörler her ne kadar Türkiye`nin dört bir yanından kesintisiz şebeke sinyali sunduğunu iddia etse de gerçekte durum pek de öyle değil. Frekansın düşük olduğu durumlarda 3G`yi kapatmalısınız. İnternete 3G hızında bağlanmak için fazladan güç harcayan iPhone bu nedenle şarjı da hızlı tüketir.
18/20
mask
Bluetooth ile işiniz yoksa bu özelliği de kapatabilirsiniz.
19/20
mask
Birçok akıllı telefonun ekranında AMOLED teknolojisi kullanılmaya başlandı. Bu da duvar kağıdında kullanılan renklerin şarj ömrünü direkt etkilemesine neden oluyor. Siz de AMOLED ekrana sahip bir akıllı telefon kullanıyorsanız, siyah ağırlıklı duvar kağıdı tercih etmeye çalışın. Çünkü AMOLED teknolojisi beyaz gibi açık renkleri verirken daha çok güç tüketir.
20/20
mask
Ancak akıllı telefonunuzda LCD ekran teknolojisi var ise böyle bir durum söz konusu değil. Özellikle Android kullanıcılarının şarj ömrünü uzatması için animasyonlu duvar kağıtlarını kullanmaması gerekiyor. Animasyonlu duvar kağıdı, telefonun işlemcisini daha çok yorduğu için daha çok güç tüketmesine sahip oluyor.

20 Oca 2018 - 15:33 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.