-

Telefonunuz destekliyor mu? İşte model model Android P'ye geçecek telefo

Telefonunuz destekliyor mu? İşte model model Android P'ye geçecek telefo

mask

Telefonunuz destekliyor mu? İşte model model Android P'ye geçecek telefo

Android P dün resmen tanıtıldı; telefonlar tamamen değişiyor; bomba özellikler geliyor. Peki bu sabahtan itibaren bakın hangi telefonlar yenilenecek? İşte model model değişecek telefonlar... Bakalım listede hangi telefonlar var?
2/21
mask
Google Pixel 2 ve Google Pixel 2 XL
3/21
mask
Sony Xperia XZ2
4/21
mask
Xiaomi Mi Mix 2S
5/21
mask
Nokia 7 Plus
6/21
mask
Oppo R15 Pro
7/21
mask
Vivo X21
8/21
mask
OnePlus 6
9/21
mask
Essential PH‑1
10/21
mask
ANDROID P Google`ın en çok merak edilen yeniliklerinin başında şüphesiz Android P geliyor. Google`ın mobil işletim sistemi Android serisinin en yeni halkası olan Android P`yi dünya devi ilk kez paylaştı ve artık Android P`nin nasıl göründüğünü, ne gibi özelliklerle geldiğini kısmen de olsa biliyoruz.
11/21
mask
Üç düğmeli gezinti çubuğuyla vedalaşmaya, telefonunuzu ne kadar kullandığınızı gösteren Dashboard ile tanışmaya hazırlanın. Görünümü yenilenen işletim sistemiyle etkileşim, artık iPhone X`tekine benzer hareketlerle gerçekleşiyor.
12/21
mask
Yeni Dashboard ise zamanınızı telefonda nasıl geçirdiğinizi, telefonun kilidini kaç kez açtığınızı, kaç uyarı aldığınızı gösteriyor. Bu panonun amacı, telefon kullanımınızı kontrol altına almak ve gerçek hayattan kopmanıza engel olmak.
13/21
mask
Android P`nin arayüzü böyle görünüyor. Dikkat edileceğe üzere Google, Home butonunu kaldırıp yerine çentik koymuş. ullanımı pratikleştirmek adına eklenen sanal buton sayesinde çeşitli parmak hareketleriyle son kullanılan uygulamalar kısmına ve uygulamalar menüsüne ulaşabilmek mümkün.
14/21
mask
Ön izleme sürümünün ardından Google I/O 2018’de Android P 9.0 için ilk beta sürümü yayınladı. Geliştiriciler için ise ikinci önizleme olarak lanse edilen bu sürüm sadece belirli cihazlar ile test edilebiliyor.
15/21
mask
Bu yaz yayınlanacak olan Android P`nin beta sürümü, bugün Google, Essential, Sony, Nokia gibi bazı firmaların belirli telefonları için yayınlandı.
16/21
mask
Android P Beta sürümü, an itibariyle Google’ın Pixel serisine ek olarak, bugün itibariyle Sony Xperia XZ2, Xiaomi Mi Mix 2S, Nokia 7 Plus, Oppo R15 Pro, Vivo X21, OnePlus 6 ve Essential PH‑1 ile kullanılabilir hale geliyor.
17/21
mask
Yukarıda Android P zaman çizelgesini görüyorsunuz. Temmuz ayında son test sürümlerinin yayınlanması ve Android P’nin üçüncü çeyrek itibariyle kullanıma sunulması bekleniyor.
18/21
mask
Android P ile gelen önemli yeniliklerden biri de akıllı batarya yönetimi teknolojisi. Yapay zeka teknolojisinden yararlanan bu sistem, kullanıcıların bataryalarını daha etkin bir şekilde kullanmasını sağlıyor; örneğin kullanıcıların uygulama kullanma alışkanlığını belirleyen sistem, günün geri kalan kısmında kullanılmayacağını düşündüğü uygulamaları kapatıyor; bu da batarya ömründe yüzde 30 oranında kayda değer bir artış sağlıyor.
19/21
mask
Temelinde yapay zeka algoritmaları kullanılan bu teknoloji, kullanıcısının manuel akran parlaklık tercihini zamanla öğrenerek kullanıcısına daha az parlaklık ayarı yaptırıyor.
20/21
mask
Google, makine öğrenimi parlaklık aracı sayesinde kullanıcıların yarısının manuel olarak parlaklık ayarı yapmayı bıraktığını söylüyor.
21/21
mask
Bunun dışında "Shush" adında yeni bir rahatsız etme modu ekleyen Google, telefonun arka yüzeyi dönükken yıldızlı kişiler hariç arayanların çağrısını sessize alıyor. (Kaynak: Selim ÖZTÜRK- Hürriyet)

10 May 2018 - 11:45 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.