Tüketici kredilerine taksit düzenlemesi yapıldı!

Tüketici kredilerinde vade sınırına düzenleme

Tüketici kredilerinde vade sınırına düzenleme

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 50 bin lira üzerindeki tüketici kredilerinde vade sayısını 24 ay ile sınırlandırdı. Bu tutarın altındaki kredilerde vade sayısı 36 ay olarak devam edecek.

50 BİN TL ÜZERİ İÇİN 24 AYA DÜŞÜRÜLDÜ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) yapılan açıklamada, 04.09.2020 tarihli kurul kararı ile 36 ay olarak belirlenen tüketici kredilerine ilişkin genel vade sınırının kredi tutarı elli bin liranın üzerinde olan krediler için 36 aydan 24 aya indirilmesine karar verildiği belirtildi.

Açıklamaya göre ayrıca, bu karar tarihinden önce kullandırılan bu kapsamdaki kredilerin borç bakiyelerinin 50 bin liranın üzerinde olsa dahi borçlu tarafından talep edilmesi durumunda en fazla 36 ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandirilebilecek.

18 Eyl 2021 - 12:34 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.