Türk Eğitim-Sen: "Kul Hakkı Yiyenler Yargılanacaktır"

Bilindiği üzere 10.06.2014 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirilmelerine ilişkin yönetmelik ekinde yer alan değerlendirme formuna göre görev süresi dolan okul müdürleri değerlendirmeye alınıyordu ve bu değe

1
2
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Bilindiği üzere 10.06.2014 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirilmelerine ilişkin yönetmelik ekinde yer alan değerlendirme formuna göre görev süresi dolan okul müdürleri değerlendirmeye alınıyordu ve bu değerlendirmede 75 puanı geçenlerin görev süreleri uzatılıyordu. Fakat o tarihte bu değerlendirmeye katılan değerlendiricilerin bir kısmını oluşturan ilçe milli eğitim müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görevli şube müdürlerinin haksız uygulamaları ve sendikal ayrım yapmalarından dolayı Türk Eğitim-Sen üyesi olan çok sayıda okul müdürü haksız yere görev süresi uzatılmayarak, müdürlük görevinden alındılar. Bu kişilerin açtığı davalarda olumlu kararlar alınmasına rağmen kurum amirleri yargı kararlarını uygularken yaptıkları uygulamalarda bu haksızlıkları devam ettirdiler. Taraf tutma politikasını devam ettirdikleri için Türk Eğitim-Sen’in üyeleri defalarca dava açıp kazandıkları halde hak ettikleri görevlere getirilmediler. Bunun üzerine bu haksızlıklara karşı Eskişehir Şubemizin üyeleri Erol Ülker, Harun Sever, Süleyman Ercan Karakaya tarafında; yaşanan sürecin sorumluları Necmi Özen, Hasan Başyiğit, Serhat Murat, Ahmet Melik Gül, Bülent Üzmez, Yaşar Temur, Ali Şahin Yıldız hakkında suç duyurusunda bulundu. Yapılan suç duyurusu üzerine Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Necmi Özen, Hasan Başyiğit, Serhat Murat, Ahmet Melik Gül, Bülent Üzmez, Yaşar Temur, Ali Şahin Yıldız’ın görevi kötüye kullanma suçunu işledikleri kanaatine vararak haklarında ceza davasının açılmasına karar verdi.

13 Ağu 2020 - 15:34 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.