Türkiye FBI çalışanları hakkında inceleme başlattı

ABD'ye kaçan FETÖ'cü komiser Hüseyin Korkmaz'ın "FBI bana 50 bin dolar verdi" itirafı Türkiye'yi harekete geçirdi. Ankara, Türkiye'de görevli bulunan ve resmi sayısı 30 civarındaki FBI çalışanları hakkında inceleme başlattı. FETÖ ve kirli kumpasla bağlant

New York'ta devam eden ve ikinci 17-25 Aralık olarak değerlendirilen kumpas davasında 'tanık' olarak dinlenen FETÖ'cü komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz'ın itiraf niteliğindeki açıklamalarının ardından Türkiye harekete geçti. 17-25 Aralık darbe girişiminde aktif rol alan ve tutuklanan ancak FETÖ'cü hakimler tarafından tahliye edilen Korkmaz, sığındığı ABD'de yalanlarıyla ortaya çıktı.

ABD'DE FARKLI İFADE

Tahliyesi sonrası izini kaybettirerek ABD'de kaçan Korkmaz, duruşmada ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) kendisine 50 bin dolar verdiğini açıkladı. Türkiye'de 17 Aralık'la ilgili yargılamasında "hiçbir ilgim yok" diyen Korkmaz, ABD'de ağız değiştirerek dosyayı bizzat hazırladığını itiraf etti.

İZAHAT İSTENDİ

Korkmaz'ın ABD mahkemesindeki ifşaları sonrasında bir FBI görevlisi önceki gün Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'na çağrıldı. FBI görevlisinden, FETÖ'cü Korkmaz'ın ifadeleri hakkında izahat istendi. Söz konusu çağrıya ilişkin perde arkası da netleşti.

30'DAN FAZLA ELEMAN

Türkiye'de, görev yapan Amerikan'ın iç istihbarat birimleri olan FBI, ABD Adalet Bakanlığı Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA) gibi kuruluşların görevlileri mercek altına alındı. FBI'nın ve DEA'nın Türkiye'de resmi olarak 30'dan fazla elemanı olduğu biliniyor. Gayriresmi eleman sayısı bilinmeyen FBI'nın Türkiye'de değişik operasyonlara giriştiği de bilinenler arasında yer alıyor.

İLİŞKİLER İNCELENECEK

FBI ajanlarının özellikle 17-25 Aralık öncesinde ve sonrasında FETÖ'cülerle yasa dışı ilişkileri olduğu tahmin ediliyor. ABD'de ifade veren Korkmaz'ın itirafları ile ortaya çıkan bu bağlantı üzerine de Türkiye harekete geçti. Yasa dışı irtibatları tespit edilen FBI ajanlarına ilişkin soruşturma hazırlığı sürdürülüyor.

SINIRDIŞI EDİLECEK

FBI yetkilileri hakkında, FETÖ'cü Korkmaz ile irtibatlarının belirlenmesi halinde Türk Ceza Kanunu 327 ve 328 maddelerine göre "devletin güvenliği ve iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri sızdırılması" suçundan soruşturma açılacak. FETÖ elemanları ile irtibatı tespit edilen FBI ajanları hakkında yasal işlem yapılacak, ABD'nin diğer istihbarat elemanlarının Türkiye'de çalışmasına izin verilmeyecek. FBI görevlileri sınırdışı edilecek.

KAÇIRDILAR MI?

Korkmaz'ın Türkiye'den kaçmasında söz konusu ajanların parmağının olup olmadığı ve Amerika'ya girişindeki sahte pasaportun yine bu ajanlar tarafından temin edilip edilmediği de araştırılan konular arasında yer alıyor.

ARTIK İZİN YOK!

Türkiye'de sadece "irtibat görevlisi" olarak bulunan yetkilinin yasa dışı faaliyetleri belirlenirse FBI, Türkiye'den kovulacak bir daha eylem gerçekleştirmesine izin verilmeyecek.

Davanın müdavimi!

ABD'deki örgüt üyelerinin de duruşmaları yakından takip etmeleri ve sosyal medyada Türkiye aleyhine karalama kampanyası yürütmeleri Reza Zarrab davası olarak başlayıp sonradan Hakan Atilla davasına dönüşen hukuki süreçteki FETÖ izlerini gözler önüne serdi. Türkiye'de hakkında açılmış çeşitli FETÖ davaları nedeniyle firari durumda bulunan Adem Yavuz Arslan, kaçak olarak yaşadığı Amerika'da, devam eden Hakan Atilla davasının müdavimlerinden oldu. Jürili duruşmaları başından beri takip eden FETÖ'nün önde gelen isimlerinden Arslan, öğle ve akşam saatlerinde sosyal medya üzerinden yaptığı yayınlarla Türkiye aleyhine karalama kampanyası yürütme gayreti içerisinde olduğu gözleniyor.

YeniŞafak

15 Ara 2017 - 08:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.