Türkiye'nin görme engelli tek okul müdürü

Görme engelli okul müdürü Murat Yıldız, azmi ve çalışma gayretiyle herkese örnek oldu. Yıldız'ın tek isteği, toplumda engellilere daha duyarlı olunması.

Murat Yıldız, 42 yaşında evli ve iki çocuk babası bir ortaokul müdürü. Onu diğerlerinden ayıransa görme engelli bir müdür olması.

Doğuştan görme engelli olan Murat Yıldız, yıllarca Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak görev yaptı. Ardından bir ilki başardı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir ortaokulda Türkiye'nin ilk görme engelli okul müdürü oldu.

İstanbul'da Eyüpsultan Şehit Murat Karakuş Ortaokulu'nda müdürlük görevini yürüten Yıldız, mesleğinin ilk yıllarında zorluklarla karşılaştı. Ancak hiçbiri onu yolundan çevirmedi.

O her zaman mesleğine ve öğrencilerine aşık bir öğretmen oldu:

"İlk aşamada tabi ki insanlar yadırgadı, ön yargılar oldu. Fakat bunu zamanla kendimizi anlatarak, kabul ettirerek insanların da iyi bakışlarıyla çözdük. Herhangi bir sıkıntı yaşamadan 2005 yılında öğretmenlerimizle başladık "

Engelleri aştı, ilki başardı

Müdür koltuğuna oturduğunda da bu durum değişmedi. En büyük sıkıntısı, insanların ördüğü engellerdi:

"Samimiyetle söyleyeyim ben görme engelli olduğumu bazen unutuyorum. Arkadaşlarım da bazen unutabiliyor, 'İşte gördün mü, gördünüz mü baktınız mı?' gibi sorularla karşılaşıyoruz bu da benim hoşuma gidiyor insanlar da bizi ayrıştırmıyor."

Yüzlerce öğrencinin eğitimine katkıda bulunan Yıldız'ın tek dileği, toplumda engellilere daha duyarlı olunması:

"Trafikte beyaz bastonlu görme engelli gördüğümüzde halkımız, sürücülerimiz buna önem göstersin. Beyaz baston görme engellinin gözü gibidir hassasiyet göstermelerini rica ediyorum." (TRT)

15 Eki 2021 - 19:11 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.