Usulsüz karar veren 2 hakim meslekten atıldı

İki hakim, "Sanal kumar çetesi'' davasında usulsüz karar verdikleri gerekçesiyle yargılandıkları davada, 'Görevi kötüye kullanmaktan' hapse mahkum edildi ve meslekten atıldı.

Sözcü'nün haberine göre iki hakim, "Sanal kumar çetesi'' davasında usulsüz karar verdikleri gerekçesiyle yargılandıkları davada, 'Görevi kötüye kullanmaktan' hapse mahkum edildi ve meslekten atıldı.

SANAL KUMAR ÇETESİ DAVASI

Sanal Kumar Çetesi Baronu Veysel Şahin, 2009'daki bazı eylemleri sebebiyle 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' suçundan yakınlarıyla birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan dava kapsamında İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmıştı. Şahin ve yakınları hakkında yapılan yargılama 7 Mart 2017 günü tamamlandı. Sanıklar üç yıl dört ay hapis cezasına çarptırıldı.

Dosya, yapılan itiraz üzerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne gitti. 6. Ceza Dairesi 29 Eylül 2017 günlü kararıyla Yerel Mahkeme'nin verdiği üç yıl dört aylık hapis cezasını onadı. Böylece ceza da kesinleşmiş oldu.

Şüphelilerin avukatı kararı veren İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir başvuru yaparak yargılamanın yenilemesini talep etti. Gerekçe olarak da İstanbul 42. Asliye Ceza Mahkemesi'nde sanıklar hakkında devam eden bir yargılama olduğunu, iki dosya arasında 'hukuki kesinti bulunmasını' gösterdi.

Yargılanmanın yenilenmesi talebini değerlendiren İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi talebi reddetti. Sanıkların avukatı da ret kararına itiraz ederek dosyayı bir üst mahkeme olan İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne taşıdı.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Aralık 2017 günü şaşırtıcı bir şekilde itirazı kabul edip İstanbul 42. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosya ile birlikte hukuki durumlarının değerlendirilmesi gerektiği gerekçesiyle yeniden yargılama kararı verdi. Mahkeme, hükümlüler hakkındaki cezaların infazının ayrı ayrı durdurulmasına da karar verdi.

Dosyaları hakkında verilen yeniden yargılama kararı ile ilgili Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvuru yaparak kararın durdurulmasını talep eden İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi dosyada yargılanmanın yenilenmesini gerektirecek nedenlerin oluşmadığını, üst mahkeme tarafından yargılanmanın yenilenmesi ve infazın durdurulmasına ilişkin verilen kararın usül ve yasaya açıkça aykırı olduğunu belirtti.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Sanal Kumar Çetesi Baronu Veysel Şahin ve yakınları hakkında verdiği karar Hakimler Savcılar Kurulu gündemine taşınmıştı.

HSK 1. Dairesi, kararın hukuksuz verildiği yönünde görüş belirtip soruşturma izni vermesi üzerine Teftiş Kurulu Başkanlığı harekete geçmişti. Teftiş Kurulu'nca hazırlanan ön raporda kararda imzası bulunan İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İsmail Hakkı Yolmaz ve İsmet Karabulut'un açığa alınması talep edildi.

Talebi değerlendiren HSK 2. Dairesi de İsmail Hakkı Yolmaz ve İsmet Karabulut'un üç ay süre ile geçici olarak açığa alınmasına hükmetti. Kararın İstanbul Adliyesi'ne ulaşması üzerine her iki hakime de işten el çektirilmişti. SÖZCÜ

23 Eki 2019 - 11:21 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.