Vali Adnan Yılmaz gençlere Asım’ın Neslini Anlattı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın Ağabeyi Merkez Valisi Adnan Yılmaz, Gölbaşı'nda ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik, ‘Selâm Sana Asım’ın Nesli’ konulu konferans verdi. Vali Yılmaz, konferans sonrasında kendi kaleme aldığı ‘Selâm Sana Asım’...

14-015.jpg
11-027.jpg
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın Ağabeyi Merkez Valisi Adnan Yılmaz, Gölbaşı'nda ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik, ‘Selâm Sana Asım’ın Nesli’ konulu konferans verdi. Vali Yılmaz, konferans sonrasında kendi kaleme aldığı ‘Selâm Sana Asım'ın Nesli’ isimli kitabını imzaladı.

Vali Yılmaz, ilk olarak Gölbaşı Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle buluştu. Konferans salonunda gerçekleşen programa; Op. Dr. Ziya Boyacıoğlu, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Vali Yılmaz, kendisinin böyle bir programa katılmasına vesile olan yakın dostu Op. Dr. Ziya Boyacıoğlu'na teşekkür etti.

Vali Yılmaz yapmış olduğu konuşmada, ‘Selâm Sana Asım’ın Nesli’ kitabının niçin yazdığını açıkladı. Yılmaz, Mehmet Akif Ersoy'un diliyle gençlerde bulunması gereken nitelikler hakkında sunum yaptı. Sunumun ardından okul bahçesinde gerçekleşen resmi sergisi ve okul kermesi açılışı yapıldı. Açılış sonrasında çok sayıda öğrenciyle buluşan Vali Yılmaz, gençlerle tek tek ilgilinerek kitabını imzaladı.

‘Selâm Sana Asım’ın Nesli’ konulu konferansının ikinci bölümü Gölbaşı Anadolu Lisesi'nde gerçekleşti. Programa, okul yöneticileri, öğretmenelr, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Vali Yılmaz yapmış olduğu sunumda; Mehmet Akif Ersoy'un sözleriyle gençlerde bulunması gereken nitelikleri anlattı. Yılmaz, konferansa katılan öğrencilerin kendisini pür dikkat dinlemesinden çok etkilendiğini, böylesine iyi yetişmiş öğrencilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Okul Müdürü Mevlüt Yalçınyiğit ve öğretmenlere teşekkür eden Yılmaz, sunum sonrasında kitabını imzaladı. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Yılmaz, gençlere geleceğe ilişkin düşüncelerini sordu, hangi meslekleri seçecekelrine ilişkin onlarla sohbet etti.

"Selam Sana Asım'ın Nesli" Eseri Hakkında:

Bu rehber niteliğindeki öncü ve ufuklu kitap çalışması genç nesli aydınlatmaya yönelik bir ışık sunuyor. Merhum Akif’in idealize ettiği ve bizatihi hayatıyla da müşahhas örneklerini gösterdiği Asım’ın Nesli mefkûresine eser bazında yeni bir taş daha ekleniyor.

Yazar, Asım’ın Nesli ufkunu özümseyerek aktardığı bu güzide ve nitelikli eseriyle bir bakıma gençlere olan inancını da pekiştirmiş oluyor.

Bu kitap, öncü kuşak vasıflarıyla kahraman arayışındaki genç dimağlara güçlü ve iradeli, ciddi bir işaret taşı, işlevi ve vizyonu yükleniyor. Gençler artık Yeni Türkiye hedeflerinde daha emin adımlarla yürüyebilecekler, milli ve manevi değerlerle mücehhez şuurlu bir şahsiyet sahibi nitelikleriyle Millete ve Devlete olan bağlılıklarında fersah fersah önde gidebilecekler, sağlam bir Akif karakteriyle kişiliklerine dinamik bir sinerji katacaklar, hayatlarının yol haritasında dengeli ve ölçülü tutumlarıyla daha donanımlı olacaklardır.

Bu kitap, dirençle ve destan yazarak yürünen Türkiye’nin tarihsel vizyonunda “umut”un gençlerde olduğunu samimi anlatımı ve yoğun içeriğiyle tescil ediyor. Mehmet Akif'in terennümü ile yılmadan ileriyi görmek ve yolda kalmamak adına bulduğunuz tek ve gür bir Işık olması temennisiyle bugünün gençlerine ve geleceğin Büyük Türkiye sevdalılarına vatan ve millet ruhuyla aşılı bereketli, milli ve yerli değerlerimizle dolu köklü bir alan açıyor.

15 May 2018 - 23:57 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.