Vatandaştan Çözüm Önerisi: Diriliş - 2023 Mücadele Destek Hesabı

ABD'nin ekonomik saldırısına karşı, halk, TBMM'ye yağmur gibi başvuruda bulundu. Vatandaşlar, "Diriliş - 2023 Mücadele Destek Hesabı" açılmasını istedi, maaşlarını bağışlamayı önerdi

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Mihrimah Belma Satır, "Vatandaşlarımız varlıkta ve yoklukta birleşmeyi bir kez daha gösterdi. Çanakkale'de, 15 Temmuz'da kanıtladı, şimdi de ekonomik darbeye karşı varını yoğunu ülkenin geleceği için vermek istiyor" diye konuştu.

Komisyona başvuran Bahadır İnan adlı vatandaş, 15 Temmuz'da devleti ele geçirmeyi başaramayanların ekonomi üzerinden saldırıya geçerek Türkiye'yi tehdit ettiğini, bu saldırılara karşı devletin yanında yer aldıklarını belirtti. İnan, "15 Temmuz ihanetini başaramayanlar ekonomi üzerinden ülkemizi esir etmek istemektedirler. Millet olarak her ihanete, her saldırıya cevap vermek zorundayız. Tüm kamu bankalarında, 'Diriliş-2023 Mücadele Destek Hesabı' açılmasını ve destek kampanyası başlatılmasını talep ediyorum. Ayrıca 'DİRİLİŞ' yazarak SMS ile 2023 numaraya mesajla bağış kanalı açılmasını istiyorum" dedi.

Maaşı bağışlayacak

Komisyona başvuran emekli Recep Atmaca ise ekonomik savaşta devletin arkasında olduklarını belirterek, "emekli maaşımı devlete bağışlamaya hazırım" dedi.

Dilekçe Komisyonu Başkanı Mihrimah Belma Satır, vatandaşlardan gelen başvuruları işleme aldıklarını ve gereğini yapmak için ilgili kurumlarla temasa geçilmekte olduğunu kaydetti. Satır, "15 Temmuz'da başaramadıklarını şimdi uygulamaya koydukları ekonomik darbe ile yapmak istiyorlar. Birlik beraberlik, yurtseverlik içi boş ve afiki sözler değil. Türkiye bunu dünyaya Çanakale, Kurtuluş Savaşı'nda, 15 Temmuz'da kanıtladı, bugün de kanıtlıyor" dedi.

Önder Yılmaz - Milliyet

17 Ağu 2018 - 09:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.