Yalçın’dan Bayram İkramiyesi Çağrısı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, emeklilere ödenen bayram ikramiyesi ücretinin güncellenmesi ve kapsamının genişletilmesi gerektiğini söyledi. İndependent Türkçeye konuşan Yalçın, gıda ve market harcamalarındaki artış nedeniyle...

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, emeklilere ödenen bayram ikramiyesi ücretinin güncellenmesi ve kapsamının genişletilmesi gerektiğini söyledi. İndependent Türkçeye konuşan Yalçın, gıda ve market harcamalarındaki artış nedeniyle bin lira olan ikramiyenin güncellenmesi çağrısında bulundu.

Independent Türkçeye konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, 2018’den itibaren her bayram emeklilere ödenen bayram ikramiyesi tutarının önümüzdeki bayramda güncellenmesi gerektiğini söyledi.

Ekonomideki dalgalanmalar ve başta gıda fiyatları olmak üzere pek çok kalemde meydana gelen artış nedeniyle bu tutarın güncellenmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Üç yıldır ilk tutar olan 1000 TL ödeniyor. Keşke fiyatlar, enflasyon ve kur rakamları da sabitlenebilseydi. Fiyatlarda ve faiz oranlarında ve vergi tutarlarında nasıl güncelleme yapıldıysa ikramiye tutarı da güncellenmeli” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da konuyla ilgili açıklama yaptığını hatırlatan Yalçın, “Bayram ikramiyesinde tutar artışı, makul beklenti iken Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla birlikte haklı beklentiye dönüştü” dedi.

İkramiye tutarlarının 1500 TL olarak güncellenmesini isteyen Yalçın, “Başlangıcından itibaren enflasyon oranı üzerinden artış yapılsaydı en az %40 civarında bir artış gerekiyor. Bir de üç yıllık süreçte yapılmayan artışın telafisi olmalı. Bayram İkramiyesi 1500₺ olarak belirlenip hesaplara aktarılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Yalçın ayrıca tutar artışıyla birlikte ikramiyelerin kamu görevlilerini de kapsaması çağrısında bulundu. “Memur-Sen olarak ilk toplu sözleşmeden itibaren Toplu Sözleşme teklifleriniz arasında kamu görevlilerine ve emeklilerine bayram ikramiyesi ödenmesi teklifine yer verdik” diyen Yalçın “Teklifimiz, emekliler yönüyle hayata geçirilirken görevdeki kamu görevlilerinin ayrı tutulmasını yanlış bulduğumuzu sürekli ifade ettik. Doğru karara eksik kapsam yakışmadığını dair kanaatimiz aynen devam ediyor. Bu ayırım kesinlikle sona ermeli ve ikramiye kamu görevlilerine de verilmeli... Aile yardımında emeklilerin, ikramiyede kamu görevlilerinin mağduriyeti bitirilmelidir” dedi.

21 Nis 2021 - 12:55 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.