Yeni sistemin atamaları Bayram'dan sonra

Ekonomik saldırılar nedeniyle ikinci plana düşen yeni sistemin inşa süreci Kurban Bayramı sonrası tek tek tamamlanacak

Bakanlıklarda bakan yardımcılıkları dahil boş bulunan üst kademe görevler için atamalar hızlanacak. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulan kurulların yapılandırılması sürecine başlanacak. Devlet yapılanmasındaki yeni kurumlar işleyişin hızlanması yeni bir soluk getirecek.

YENİ ATAMALAR YOLDA

Yeni sistemin inşa çalışmaları kapsamında Cumhurbaşkanlığına bağlanan kurum ve kuruluşlarda da atamalar gerçekleşecek. Bu atamalarla birlikte göreve gelen taze kadrolar zaman geçirmeden çalışmalarına başlayacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sacayaklarını oluşturan kurullar ve ofislerin kurulmaları, buralara atamaların yapılması ve işlevsel hale getirilmeleri için adımlar süratle gerçekleştirilecek.

DÜZENLEMELER YAPILACAK

Bakanlıklarda da değişim ve yenilenme süreçleri en kısa zamanda tamamlanacak. Bakanlıklarda ve onlara bağlı kurumlardaki kadro ihdas ve dağılım süreçleri önümüzdeki günlerde bitirilmiş olacak. Yeni sisteme geçiş sürecinin başında yürürlükten kaldırılan kanunların yerine yeni düzenlemelerin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile düzenlemesi işlemi de sürdürülecek.

YeniŞafak

21 Ağu 2018 - 09:28 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.