YÖKDİL'i artık ÖSYM yapacak, sınav 3 Kasım'da yapılacak

YÖK Başkanı Yekta Saraç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile YÖKDİL sınavını bundan sonra ÖSYM'nin yapacağını duyurdu.

YÖKDİL'i daha önce Anadolu ve Ankara Üniversitesi ortaklaşa yapıyordu. YÖKDİL Sonbahar sınavı da 3 Kasım 2019 tarihinde yapılacak.

İşte YÖK Başkanı'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama

1- "Yeni YÖK" olarak, yükseköğretim sistemimizde ilk kez uygulamaya koyduğumuz "alana özgü tek yabancı dil sınavı" olan YÖKDİL, bilindiği üzere YÖK'ün koordinasyonunda, Ankara Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi tarafından müştereken uygulanmaktaydı.

2- YÖKDİL sınavının sürdürülmesindeki katkılarından dolayı Anadolu ve Ankara Üniversitelerimize teşekkür ederiz.

3- 2019 yılı bahar dönemi sınavı başarıyla gerçekleştirilmiş olan YÖKDİL, 2019 yılı sonbaharından itibaren artık "ÖSYM" tarafından, yine YÖK'ün koordinasyonunda, "Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler" alanlarında uygulanmaya devam edecektir.

4- 2019 yılı sonbahar dönemi YÖKDİL sınavı 03 Kasım 2019 tarihinde, "Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce" dillerinde, "Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler" alanlarında yapılacaktır.

5- Bundan sonraki YÖKDİL sınavlarının tarihlerine ilişkin bilgi her yıl ÖSYM'nin sınav takviminde yer alacaktır.

6- "Akademisyen dostu Yeni YÖK" olarak kurguladığımız YÖKDİL sınavı yapılmaya devam edilecektir...

19 Nis 2019 - 12:07 - Sınav


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.