YÖK'ten uygulama eğitimi gören öğrencilere staj kolaylığı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 7+1 ve 3+1 eğitim modelinin uygulandığı programlarda öğrenim gören öğrencilerin eksik kalan uygulama eğitimleri hakkında karar verdi!

YÖK’TEN UYGULAMALI EĞİTİMİ GÖREN ÖĞRENCİLERE STAJ KOLAYLIĞI - 9 Nisan 2020

Yeni YÖK olarak başlattığımız “Yükseköğretimden Endüstriye Nitelikli İnsan Gücü” projesi kapsamında, yükseköğretim kurumlarımızda özellikle Fen ve Mühendislik programlarında 7+1; Meslek Yüksekokullarının bazı programlarında ise 3+1 “uygulamalı eğitim modeli” uygulanmaktadır. Yükseköğretim Kurumlarımızda uygulamalı eğitim modeli kapsamında eğitim alan lisans öğrencilerimiz 7 dönem örgün eğitim, 1 dönem uygulama eğitimi; Meslek Yüksekokullarımızda önlisans eğitimi alan öğrencilerimiz ise 3 dönem örgün eğitim 1 dönem uygulama eğitimi görmektedir. Örgün eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimiz okullarının son dönemlerinde programın ilgili olduğu sektörün sanayide bulunan işletmelerinde, iş başında uygulamalı eğitim görmektedir.

Covid-19 salgını nedeniyle ülkemizdeki pek çok işletme faaliyetlerine ara vermiş veya esnek / kısmi zamanlı çalışmaya başlamıştır. Dolayısıyla öğrencilerimizin işletmelerde uygulamalı eğitime devam etme imkânı kalmamış veya kısıtlı hale gelmiştir. Bu bağlamda YÖK olarak, uygulamalı eğitim gören öğrencilerimizin “mağduriyet yaşamamaları ve mezuniyet durumunda olan öğrencilerin sene kaybına uğramamaları için” eksik kalan eğitimlerin farklı telafi eğitimi yöntemleriyle yapılabileceği konusunda yükseköğretim kurumlarına yetki verilmiştir.

Yükseköğretim kurumlarında 7+1 ve 3+1 eğitim modelinin uygulandığı programlarda işletmede uygulamalı eğitimin kazanımları ile öğrencilerin 5-6 hafta süreyle işletmelerde uygulamalı eğitim aldıkları yükseköğretim kurumları tarafından dikkate alınacak, 2019-2020 Bahar dönemi için öğrencilerin eksik kalan uygulama eğitimi ve süresini, uzaktan öğretim yöntemiyle “ders, ödev, proje, uygulama dosyası ve benzeri etkinlikler veya yaz öğretimi” şeklinde yapabileceklerdir. Bu karar sadece 2019-2020 Bahar dönemi ile sınırlı kalacaktır.

09 Nis 2020 - 15:19 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.