Yürürlükten kalkan yönetmelik GYS'de soruldu

Yükseköğretim Kurulu ve üniversite personeli için merkezi olarak yapılan sınavda yürürlükten kalkan ve sınav konu başlıkları arasında yer almayan yönetmelik adaylara soruldu.

Yükseköğretim Kurulu ve üniversite personeli için merkezi olarak yapılan sınavda yürürlükten kalkan ve sınav konu başlıkları arasında yer almayan yönetmelik adaylara soruldu.

Bildiğiniz üzere, "Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği"nin "Yazılı Sınav" başlıklı 12 nci maddesinde yer alan; "Yazılı sınav, kurumlarca yapılabileceği gibi, yükseköğretim kurumlarından birine de yaptırılabilir. Ayrıca, kurumlardan talep edilmesi halinde kurumların yazılı sınavı, Başkanlıkça Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına veya Anadolu Üniversitesine merkezi olarak yaptırılır. Sınavın, Başkanlıkça merkezi olarak yaptırılması halinde, yazılı sınav Başkanlıkça belirlenecek konularda ve 11 inci madde çerçevesinde, talebin yapıldığı yıl içinde gerçekleştirilir. Sınavın şekli, yürütülmesi ve itirazlara ilişkin hususlar, Başkanlıkla sınavı yapacak kurum arasında düzenlenecek protokol çerçevesinde yürütülür. Yazılı sınavın kurumlarca müstakil olarak yapılması durumunda ise yazılı sınav konuları kurumlarca belirlenir." düzenlemesi çerçevesinde, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve talep eden üniversitelerin personeline merkezi yazılı sınav Anadolu Üniversitesi sorumluluğunda 23 Mart 2019 tarihinde farklı illerde gerçekleştirildi.

Öte yandan, 11 Aralık 2018 tarihli Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Merkezi Yazılı Sınav Kurul Kararı ile görevde yükselme merkezi sınav konu başlıkları belirlenerek tüm adaylarla paylaşılmıştı .

Ancak, söz konusu sınav konu başlıkları arasında yer almayan ve ayrıca 15 Şubat 2019 tarihli ve 30687 sayılı Resmi Gazete'de yürürlükten kalkan "Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Hukuk Müşavirliği ve Avukatlık Giriş Sınavı ve Atama Yönetmeliği" merkezi yazılı sınavda ikişer soru olarak hem Şef hem de Şube Müdürü adaylarına soru olarak yöneltilmiştir.

Dolayısıyla, Anadolu Üniversitesi ve sorumlu kurum Yükseköğretim Kurulu tarafından gerek yazılı sınav konu başlıkları arasında yer almayan gerekse mülga olmuş bu yönetmelikten sorulan soruların adayların tamamı doğru cevap vermiş olarak kabul edilerek puanlara yansıtılması ve konu hakkında bilgilendirme yapılması uygun olacaktır.

Kaynak: memurlar.net

24 Mar 2019 - 11:44 - Sınav


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.