Yusuf Yazgan: Milli Savunma Bakanlığı GYS Ve UDS Açmalıdır

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde çalışan kamu görevlilerinin uzun süredir Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı açılmasını beklediğini belirten Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Bakanlıktan bu konuda bir an önce sınav takvimi belirlener

Milli Savunma Bakanlığı’nda Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavının (GYS VE UDS) 2015 yılından beri yapılmadığına dikkat çeken Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, bakanlıkta ve bakanlığa bağlı kurumlarda çalışan kamu görevlilerinin yıllardır sınav açılmasını beklediğini söyledi.

Yıllardır kurumuna hizmet veren, tecrübe kazanmış, belli bir bilgi ve birikime sahip, konusunda uzmanlaşmış kamu görevlilerinin kariyer hedeflerinin önünün açılması gerektiğini belirten Genel Başkan Yazgan, “ Milli Savunma Bakanlığında ve bağlı kurumlarda çalışan kamu görevlilerimiz uzun zamandır Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nın açılmasını beklemektedir. Mesai mefhumu gözetmeden çalışarak ülkesine ve milletine hizmet eden personelin bu haklı isteği görmezden gelinmemelidir. Bakanlık çatısı altında çalışan, sınavın açılmasını umutla bekleyen kamu görevlilerimizin bu mağduriyetleri en kısa zamanda giderilmelidir. Milli Savunma Bakanlığı’ndan bir an önce Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı için takvim belirlenmesini ve bu sınav takviminin açıklanmasını talep ediyoruz. Zira sınava katılabilme ve başarılı olduğu takdirde hak ettikleri kadrolara atanabilmesi kurumda çalışan kamu görevlilerinin en temel hakkıdır. ” şeklinde konuştu.

Kurum içinde çalışma barışının sağlanması açısından da personele görevinde yükselme ve ilerleme hakkının verilmesinin gerekli olduğunu vurgulayan Genel Başkan Yazgan, bakanlıkta çalışan kamu görevlilerinin bu mağduriyetlerinin giderilmesi için Büro Memur-Sen olarak gerekli makamlarla görüşerek, ellerinden gelen mücadeleyi göstereceklerini sözlerine ekledi.

14 Eki 2021 - 10:51 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.