Yusuf Yazgan: Toplu Sözleşme Masasına Güçlü Bir Şekilde Gideceğiz

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan ve Genel Başkan Yardımcıları Büro Memur-Sen Antalya Şubesinin Genel Kuruluna katıldı.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan ve Genel Başkan Yardımcıları Büro Memur-Sen Antalya Şubesinin Genel Kuruluna katıldı. Genel Başkanı Yazgan “Bu sene toplu sözleşmede hükümetten kamu görevlilerimizin hakkı olan yüksek bir zam bekliyoruz. Toplu sözleşme masasına güçlü şekilde gideceğiz.” dedi.

Büro Memur-Sen’de şube genel kurulları devam ediyor.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan ve genel başkan yardımcıları, Büro Memur-Sen Antalya Şubesi Genel Kuruluna katıldı.

Genel Başkan Yazgan Antalya Öğretmenevi’nde düzenlenen genel kurulda konuşma yaptı. 2001 yılında başlattıkları mücadele sonucu Büro Memur Sen’in yetkili sendika pozisyonuna geldiğini anlatan Yusuf Yazgan, "Bu mücadeleye güç veren bütün teşkilat mensuplarımızı selamlıyorum. 2001 yılında sendikanın kuruluşunu gerçekleştirdiğimizde imkânlar dardı, teşkilatlanmada zorlanıyorduk. Ama Türkiye’nin demokratikleşmesi ve memurların sendika seçme özgürlüğünün artması neticesinde Büro Memur-Sen’de çığ gibi bir üye artışı yaşandı. Bu uğurda büyük emekler verildi. 2013 yılında Büro Memur-Sen ilk kez yetkili sendika oldu. Bu yetkiyi almak genel başkan olarak bizlere nasip oldu. Sendikamız bir daha bu yetki kürsüsünden inmedi. Üye artışımız devam ediyor. Büro Memur-Sen her geçen gün daha da büyüyor.” dedi.

BİRÇOK KAZANIM ELDE ETTİK

4/C’lilerin 4/B ye geçmesinin Büro Memur-Sen’in gayretleri sonucunda elde edilen bir kazanım olduğunu belirten Başkan Yazgan “4-B’li sözleşmeli kamu görevlilerimiz kadroya geçti ve geçmeye devam edecekler. 4/C’lileri de 4/B’ye geçirdik. Gelir uzmanlığının kapısını ilk defa Büro Memur-Sen açtı. Gençlik Spordaki spor uzmanı ve antrenör arkadaşlarımızın kadroya geçirilmesini sağladık. Bunlar gibi birçok kazanımı elde ettik. Daha elde edeceğimiz kazanımlar ve çözeceğimiz sorunlar var.” diye konuştu.

TOPLU SÖZLEŞME MASASINA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE GİDECEĞİZ

Bu yıl hükümet ile sendikalar arasında toplu sözleşme görüşmelerinin yapılacağını hatırlatan Yazgan, “Biz bu sene hükümetten kamu görevlilerimizin hakkı olan yüksek bir zam bekliyoruz. Toplu sözleşme masasına güçlü şekilde gitmeyi planlıyoruz. Yetkili Sendika olarak kararlı duruşumuzu koruyacağız. Enflasyon artıyor, kur göstergeleri sürekli değişiyor. Buna bağlı olarak da kamu görevlilerinin maaşı sürekli eriyor. Bizler kamu görevlilerinin temsilcileri olarak kamu görevlilerinin talep ve beklentilerini toplu sözleşme masasına taşıyacağız ve mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yusuf Yazgan, genel kurulda yeniden seçilerek güven tazeleyen Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya ve ekibine görevlerinde başlarılar diledi.

Antalya genel kurulu sonrası Burdur ve Isparta şubelerini de ziyaret eden Başkan Yazgan, teşkilat çalışmaları ve illerdeki kamu görevlilerinin sorun ve talepleri üzerine istişarelerde bulundu. Ziyaretlerde gösterdikleri misafirperverlikten dolayı şube başkanlarına teşekkür eden Yazgan, şubelere çalışmalarında başarılar diledi.

02 Nis 2021 - 22:18 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.