Ziya Selçuk: Uzaktan eğitim, sistemimizin olağan bir parçası olacak

Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları Kahramanmaraş'a konuk oldu. Meslektaşları, salgın sürecinde her bir öğrenciye ulaşmak için ürettikleri çözümleri Bakan Selçuk ile paylaştı.

Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları Kahramanmaraş'a konuk oldu. Meslektaşları, salgın sürecinde her bir öğrenciye ulaşmak için ürettikleri çözümleri Bakan Selçuk ile paylaştı.

Bazı özel konularda uzaktan eğitime devam edilmesini isteyen öğretmenlere Selçuk, "Uzaktan eğitimi önümüzdeki yıllarda da Türk eğitim sisteminin olağan bir parçası olarak yapmak için yeni bir proje çalışmasının içindeyiz" yanıtını verdi.

Ziya Öğretmen buluşmalarının adresi bu kez Kahramanmaraş'tı.

Kahramanmaraş'ın merkezinde, ilçelerinde ve köylerinde görevli yüzlerce öğretmen katıldı buluşmaya ...

Öğretmenler tüm öğrencilerine ulaşabilmek için ürettikleri çözümleri, ders notlarını okulda çoğaltarak evlere bıraktıklarını, bayramda çocuklara şeker ve hediyeler götürdüklerini, özel gereksinimli öğrencilerle telefonda ders yaptıklarını, kapı önü sohbetleriyle hasret giderdiklerini anlattı.

Öğretmenlerin özverisi sayesinde Türkiye'nin uzaktan eğitimde önemli bir yerde olduğunu ifade eden Bakan Selçuk, "Biz meslektaşız. Çocuklar için aynı amaca yönelik olarak çalışıyoruz. Beraberce bir işi yükleniyor olmak birlikte bu ülkenin çocuklarına hizmet ediyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum." dedi.

Salgın sürecinde fayda gördükleri uzaktan eğitimin bundan sonraki süreçte de bazı konularda devam etmesini isteyen öğretmenlere Bakan Selçuk, "Uzaktan eğitimi önümüzdeki yıllarda da Türk eğitim sisteminin olağan bir parçası olarak yapmak için yeni bir proje çalışmasının içindeyiz." sözleriyle verdi.

Maske üretiminden canlı yayın

Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölyesinden toplantıya katılan Leyla öğretmen, Bakan Selçuk'u maske üretimi yapan mesai arkadaşlarıyla birlikte selamladı.

Bakan Selçuk, "Emeklerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bütün ülkenin sizlere duaları var. Çabalarınız sadece Türkiye'den değil dünyadan da yankı buluyor." dedi.

18 yaş altı için sokağa çıkma izninde tedbirleri alarak okullarına gelen 8'inci sınıf öğrencileri de öğretmenleriyle birlikte Ziya Öğretmen ile konuşmak için bilgisayar karşısındaydı. Bakan Selçuk öğrencilere "Hayatta sizi çok güzel başarılar bekliyor." diye seslendi.

Şiirler, türküler sohbete eşlik etti

Şairler diyarı Kahramanmaraş'ta edebiyat öğretmeni Ramazan Avcı da bir şiirle katıldı buluşmaya. Bakan Selçuk, Bahattin Karakoç'un öğretmenleri anlattığı "İnsanlık Türküsü" şiirini okuyan Avcı'ya çocuklara verdiği emek için teşekkür etti.

Müzik öğretmeni Mahmut Kırbaş ise Abdurrahim Karakoç'un Mihriban türküsünü Bakan Selçuk'a armağan etti.

Mihriban'ın çok sevdiği bir türkü olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, "bu türkü bin yıl dinlense kimse bıkmaz" diye konuştu.

06 Haz 2020 - 19:16 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.